Реклама / Ads
23| 18648 |16.08.2021 НОВИНИ

Само ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!” подкрепиха изслушването на Кирил Петков пред КСНС

.
Кирил Петков
Само „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!” от шестте парламентарни партии при президента подкрепиха изслушването на Кирил Петков пред КСНС. Това съобщиха за медиите от "Изправи се БГ".
 

Това стана ясно от изявление на председателя на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред медиите след Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) днес. Заседанието продължи четири часа.

От думите й стана ясно, че против изслушването на Кирил Петков са гласували ГЕРБ, ДПС, БСП и „Има такъв народ". Допускането на Петков до изслушването беше поставено под въпрос от лидера на ДПС.

 

Гласувах „за" това Кирил Петков да остане на заседанието, тъй като докладът, който той представи беше изключително важен с това какво е състоянието на бизнеса и как ще се отрази липсата на подкрепа и с колко ще се увеличи безработицата, каза Манолова.

Тя подчерта, че е безотговорно да липсва базово съгласие между парламентарните сили по отношение на рисковете пред България и евентуалните кризи – емигрантска, здравна, социална.

 

Цинично е да има събрани близо 2 млрд. лв. в приходната част на бюджета и заради липсата на разбирателството да не могат да бъдат похарчени и чрез тях да бъдат подкрепени медиците на първа линия, лекарите, медицинските сестри, гранична полиция, които ще противодействат при евентуална мигрантска вълна, армията, която би следвало да се подготви при спазване на цялото международно законодателство, да подкрепя процеса, заяви Манолова.

 

Всички наблюдаваме с тревога и с ужас какво се случва в Афганистан. Ясно е и тук всички са на едно мнение, че трябва да бъдат подкрепени хората, които пазят българската граница и да има противодействие на наплива от бежанци и мигранти, че трябва да бъде укрепена оградата, която е компрометирана. На хората по границата са необходими техника, облекло, оборудване, най-малкото съответното заплащане. Това са разходи, които няма как да се случат без актуализация, каза още тя.

 

Манолова определи като политическо късогледство твърдението, че няма нужда от актуализация на бюджета и може да се изчака до края на годината. Ще се носи отговорност кой е бил против актуализацията на този бюджет, за липсата на лекарства, за подкрепа на хората на първа линия и за бизнеса, заяви тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 7073 |16.08.2021 Върхът на отчаянието: Стотици афганистанци се хвърлят за спасение към us-самолет в движение /видео/ . 0| 3726 |15.08.2021 Двама са тежко ранени, след като самолетът им се разби край село Мирково . 10| 3736 |13.08.2021 Адмирал Ефтимов: Отричам категорично да е свален самолетът на ВВС в Черно море . 7| 7358 |10.08.2021 Само във Фрог: Назначиха ръководителя на трагичната акция в Лясковец на висок пост в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads