Реклама / Ads
5| 8116 |05.02.2020 НОВИНИ

След 30 дни режат лентата на Града на мечтите до яз. Студена

.
Първо Перник, после и други градове...
Национален обект №1 в държавата – водопровод към Перник - се строи ударно. Лично вождът и учителят на българския народ контролира работата. Строг е, но не забравя и шегите защото те правят труда по-лек. „Как па сини тръби намерихме, д**ба, кажи им да ги заравят бързо бе“, каза премиерът Бойко Борисов на кмета на Перник Станислав Владимиров.
 

И препоръча да се „тури отгоре една червена пътека“.

 

По обветрените лица на бачкаторите грейват 24-каратови усмивки. Нямат търпение да преизпълнят дневните норми.

 

Не закъснява да се изяви и двойният любимец – на премиера и на Пеевски – министър Емил Караниколов: "Работят 7 багера, имаме километър и половина изкопан. Един камион тръби носи около 107 м, досега идваха по два камиона на денонощие".

 

Ще се строи денонощно, другари. Срокът е 45 дни, но ще го съкратим до 30, обещава Емо – така мило го нарича министър-председателят. Емо - любимецът на перничани.

 

Оптимизмът на премиера ескалира: „Паралелно с това правят проект за двете пречиствателни станции. Работи се по тях. Отделно в града се прави проект. До седмица кметът ме увери, че ще са готови, за да инвестираме и там. Тук са 27 милиона, а там са 35. Така че максимално бързо хората в Перник ще усетят държавната и местната власт в синхрон как работят".

 

Супермен Емо добавя, че са организирани 300 тира, които доставят тръбите. 300 тира, хора! Въображението не стига да обхване мащабите на строежа, достоен за сравнение единствено с Байкало-Амурската магистрала и Панамския канал. Но те са минало, а тук се наливат основите на бъдещето. Да беше жив Пеньо Пенев...


.
През 1947-а на мода бяха количките...

 

Такава грижа за перничани и въобще за народа не е имало от Бай Тошо насам. Даже от бригадирското движение, когато през 1947 година се е строила жп линията на бъдещето Перник – Волуяк. Тогава Георги Димитров, днес – Бойко Борисов. От кирките и лопатите – до модерната изкопна техника.

 

Така че Перник ще получи не просто вода, а ще се превърне в град на слънцето и мечтите, както бе фантазирал Томазо Кампанела...

 

И никой не казва, защо аджеба, хидроинженерите, ама истинските, а не онзи в сараите, смятат, че има много въпросителни около този прехвален строеж. Защо се говори че за да рапортуват, че всичко е супер, към Перник ще се пусне от водата на столичани, без това да се обявява публично.

 

Един съвет към перничани: Радвайте се на слънчевите обещания, гответе се за рязане на ленти, но не забравяйте да се молите за дъжд и сняг.

 

Малина Петрова 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5024 |05.02.2020 Плитолози: Радев реагира атакуващо-защитно. Сложи точка на говоренето. Какво следва? . 8| 5038 |04.02.2020 Разследват Васил Божков за убийства и изнасилвания . 0| 4104 |03.02.2020 Разследват смъртта на 5-годишно дете в столична болница . 4| 5252 |01.02.2020 Задържаха един от издирваните по разследването срещу Божков в Австрия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads