Реклама / Ads
24| 20276 |18.10.2021 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Лежал в затвора за побой и гавра, е в листите на ДПС в Плевен. Синът му също

.
Методи Петков
Методи Петков, който излежа ефективна присъда от 4 години затвор за побой и гавра, влиза в листите на ДПС в Плевен. Той е на 14-то място, но за разлика от него, синът му – Васил Петков е на трета позиция. Куриозното е, че медийни публикации свързват името на Петков с купуване на гласове в региона.
 

Казват, че преди да го арестуват през 2016 г., избори не можели да минат без него, защото държал гласовете на ромите. По тази причина бил ухажван от представители на различни политически сили.

 

Близки от обкръжението на семейството твърдят, че за кандидат-депутатите нямало никакво значение на кое място са наредени в листата, защото основно „ще  играят“ с преференции. Методи Петков влезе в затвора, но го напусна предсрочно. Това му даде възможност да се включи в предизборната  надпревара.

 

Припомняме ви, че Методи Петков стана клиент на прокуратурата, след като участва в побой над своя съгражданин Даниел Дереков. Заради това, че лови риба в язовир Каменец през 2016 г., Петков реши да се саморазправя с него, като го накара дори да яде жива риба.  Жертвата на ромския бос призна тогава пред медиите: „ И в лагерите на смъртта не са ги били така. Това е изродщина, изверщина. Това са хора, които си мислят, че живеят над закона”. В разгара на скандала извършителят беше защитен публично от тогавашния депутат от ДПС Митхат Метин. Пред Фрог той каза тогава: „Ще търпим такива като Методи Петков, докато съдът не каже”.

 

Другото, което прави впечатление е, че доскорошният водач на листата на ДПС в града Велислава Кръстева, вече отсъства. Нейното място е заето от Марио Рангелов от плевенското село Койнаре.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 16350 |04.08.2021 Само във Фрог: Инсценировка ли е стрелбата срещу човека на Къро? . 5| 13708 |24.06.2021 Само във Фрог: Камиони с български цигари минавали за Турция на „вдигната бариера“. Делата са спрени от прокуратурата . 26| 14717 |18.05.2021 Само във Фрог: ББР „Микрофинансиране“ дали необезпечени кредити при ниски лихви на големи столични дискотеки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads