Реклама / Ads
4| 9900 |04.01.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Новият „касиер” на митниците натрупал пачки с фиктивен износ на захар

.
Новият „касиер” на митниците натрупал пачки с фиктивен износ на захар за Македония. Това научи Фрог нюз от служители на ГДБОП. По данни на „Антимафия“ става дума за Пацо „Шекера“.
 

Неговата „бясна“ кариера стартира от времето, когато е бил шофьор в ДП „Петрол“. В последствие изградил бензиностанция до село Мрамор – софийско в далечната 1996 – 1999 година, когато доставял и гориво за отоплението на много детски градини в района. Стари играчи от софийския ъндърграунд го свързват с продажби на захар, от където и идва сладкия му и лепнещ  прякор.  С него се свързва реализация на НСБОП срещу фирма, която е „чистила“ ДДС – то на захарта чрез фиктивен износ за Македония. По – късно управителката на фирмата излежава сериозна присъда за деянието.

 

Според ‚Антимафия“ и към днешна дата „Шекера“ продължава да „продухва“ ДДС през верига магазини за хранителни стоки. Естествения въпрос тук е чия е веригата „Супермарио“ ? „Шекера“  развил успешен строителен бизнес. Приятелите му го описват като страстен ловец. Често ловувал в околностите на Сливен в компанията на Йордан Лечков и Пейчо Върбанов. Последният е Директор на Югоизточното горско предприятие, с централа в града под сините камъни.

 

Пак в криминалните среди се шушука, че „Шекера“ е особено близък до кмета на район Нови Искър – Даниела Райчева и всеки контакт с нея минавал през него. Близостта до функционери на ГЕРБ явно е причината, която го е изстреляла до върха на пирамидата на „инкасаторите“ в митниците. Пацо традиционно поддържа добри връзки и с началниците на 2 РПУ в София. Най – сигурният начин да имаш дълга и бляскава кариера като  началник там, е да не се вълнуваш от бизнеса на Пацо.  Пацо „Шекера“ е описван, като тих, пестелив на думи и богат на луксозни возила. Любима му е марката Porche, модел Cayeen  в поръчкови модели над 400 коня. Твърди се, че Пацо е роден в Банкя. Има дете от видна столична адвокатка, специализирана в търговското право.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 16905 |04.01.2016 Октай пред Фрог: Борисов е притеснен, че Турция ще удари модела КОЙ . 13| 5366 |04.01.2016 Доц. А. Христова за Фрог: Електоратът на бъдеща партия на Местан е съмнителен . 8| 5324 |04.01.2016 Само във Фрог: Държавата дава двойно повече за подслушване и следене . 18| 10503 |04.01.2016 В. Филипов за Фрог: «Овергаз» да се национализира като маша на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads