Реклама / Ads
6| 10376 |09.12.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Покойният президент Желев измамен от служители на телеком

.
Желю Желев
Тази измама може да се случи на всеки от нас. Оказва се от редовия граждани та до президента.
 

 В края на 2012 година Стоян Гълъбов – журналист и изследовател на най-новата ни история отива в офис на доставчик на интернет, за да продължи договора си с оператора за кабелна телевизия и интернет. От там обаче му отказват преподписване на договора, с мотива, че има задължения към мобилен оператор.  Оказа се, че през 2010 на името на  Гълъбов са изготвени два договора за съответно 2 SIM карти. За двете години на договора мъжът натрупал над 200 лева задължения от неплатени такси. Никой от служителите на телекома не се усъмнил, че има нещо нередно, макар че от картите изобщо е говорено.

 

„Поисках копие от договорите ми и се оказа, че ми е фалшифициран подписа и е даден нереален адрес в Плевен.“ Разказва Гълъбов. Договорите били сключени в град Ловеч, в магазин на Хенди от служителя Иван Тодоров Бояджиев и неизвестно лице, представило се за Гълъбов.

 

Потърпевшият подава сигнал, образувана е преписка от прокуратурата в Ловеч. Назначена е експертиза, която установява, че подписът върху договора е фалшифициран. Иван Тодоров Бояджиев е призован да даде обяснения, но в крайна сметка всичко приключи с производство срещу неизвестен извършител.

Стоян Гълъбов настоява да получи обяснение защо служителя на търговска верига „Хенди” не е обвинен в съучастие и злоупотреба с лични данни. От прокуратурата отговаря, че няма доказателства, че служителя на Хенди е знаел, че лицето, което подписва договора от името на Гълъбов всъщност не е той.

 

Потърпевшият пуска жалба и до Върховната прокуратура. Призован е в столичното 7- мо РПУ, за да даде още обяснения по случая. Тогава разследващият полицай го информира, че такива случаи се случват поне по 150 на година, само на територията на 7 – мо РПУ. Една от жертвите на подобна измама се оказал и покойния президент Желю Желев. Служители на телеком се възползвали от възрастта му и го накарали да подпише някакъв договор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6638 |09.12.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: Достойна оставка на Иванов! Отказа да му се извиват ръцете . 6| 5070 |09.12.2015 Само във Фрог: Парламентът пита дали състава на Св. Синод е легитимен . 28| 8376 |09.12.2015 Потвърдено за Фрог: Прокуратурата проверява военния министър за ремонта на МиГ-29 в Полша . 0| 5415 |08.12.2015 Двама самоубийци се хвърлиха от болници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads