Реклама / Ads
2| 2993 |13.07.2021 НОВИНИ

ЕК: Санкционираните по „Магнитски“ не са получавали еврофинансиране

.
На проведеното вчера изслушване от Комисията за бюджетен контрол на Европейския парламент за управлението на земеделските и кохезионните фондове, представител на Европейската комисия заяви, че българите, санкционирани по американския закон „Магнитски“, не са били бенефициенти по европейски програми.
 

На заседанието стана ясно, че проверката е направена след новината, че Министерството на финансите на САЩ е санкционирало Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, както и свързаните с тях 64 фирми.

 

Аурелиу Сесилиу от Генералната дирекция за регионална политика и благоустройство в ЕК заяви , че освен санкционираните физически лица, проверката е установила, че свързаните с тях фирми не са били изпълнители по проекти, финансирани със средства на ЕС.

 

Председателят на комисията на Европейския парламент по бюджетен контрол Моника Холхаймер (ЕНП) предложи евродепутати да пътуват до България за проверка на място, как се усвоява европейския бюджет в страната. Според Холхаймер евродепутатите искат да се уверят в правомерното използване на евросредства и в нуждата от законодателни промени, за да се избегнат злоупотреби. Общото заключение на ЕК е, че система ни за проверка на съмнения за злоупотреби с европейския бюджет работи добре, според оценка на Европейската сметна палата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3057 |13.07.2021 Европейската комисия: Санкционираните по „Магнитски“ не са еврофинансирани . 4| 3573 |06.07.2021 Правителството обжалва решението на съда заради „Магнитски“ . 22| 16340 |02.07.2021 Асен Василев: Ще обеднеят хората, които карат Майбаси, защото са получавали поръчки без конкурс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads