Реклама / Ads
0| 2139 |08.10.2024 НОВИНИ

Съперниците на САЩ подготвят дезинформационни кампании за президентските избори, твърдят от разузнаването

.
Камала Харис и Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
Чужди държави като Русия, Китай, Иран и Куба се подготвят да манипулират общественото мнение и да подкопаят доверието в резултатите от президентските избори в САЩ на 5 ноември, предупреждава американското разузнаване.
 

Чужди сили като Русия, Китай, Иран и Куба се подготвят да създадат несигурност и съмнение около резултатите от предстоящите президентски избори в САЩ на 5 ноември. Според американското разузнаване, тези държави се стремят да използват евентуални оспорвани избори, за да подкопаят доверието в изборния процес и да задълбочат разделенията в американското общество.

 

По време на брифинг за журналисти, представители на разузнаването обясниха, че "актьори на чуждо влияние" вероятно ще опитат да манипулират общественото мнение чрез дезинформация и пропаганда. Според службите, Русия и Иран вече са се опитали да повлияят на избирателите по време на тазгодишната кампания, докато Китай се е фокусирал върху местни избори, включително тези за Конгреса.

 

Целта на Русия е да насърчава противопоставянето на проукраинските политики в САЩ, а Китай се опитва да окаже влияние върху десетки местни избори. Иран, от своя страна, се стреми да увеличи подкрепата за вицепрезидента Камала Харис, докато Куба таргетира латиноамериканските и испаноговорящите избиратели, за да промотира кандидати, които са благоприятни за нейните интереси. Американското разузнаване обаче подчертава, че избирателните системи на САЩ са по-защитени от всякога, с подобрена инфраструктура, която е по-сигурна от предходните изборни цикли.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2162 |08.10.2024 Евробарометър: Шенген е от полза за бизнеса според 80% от гражданите на Европейския съюз . 1| 2173 |08.10.2024 Нова мода сред учениците: Ходят на училище с електрически тротинетки. А за 2024 г. катастрофите са 31, има и загинал . 1| 2282 |08.10.2024 Еврокомисари предлагат електронни документи за самоличност . 2| 7054 |08.10.2024 Експанзия в Космоса, шпионаж от ново поколение, нова ера в придвижване на ракетите. Къде ще ни изстрелят квантовите компютри?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads