Реклама / Ads
20| 5220 |29.11.2010 НОВИНИ

Съратници на Ив. Костов-близки до бащата на Чората?

.
Недопустимо е един политик да нарича българските полицаи убийци, смята един от осъдените по делото Чората.
 

Нарушават се правилата на правовата държава
и обществения договор, които един политик трябва да спазва, когато има неприключил съдебен процес,обяви по БТВ Мирослав Писов, който е един от осъдените по делото Чората.

Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви пред дни, че случаят Чората е влязъл в европейското пространство като негативен пример за българското правосъдие, а един от полицаите, замесени в акцията, е посочил, че задържаният е замесен с контрабанда.

Според Писов това, което говори Костов обслужвало неговата политическа позиция, а всъщност са замесени лица, които са свързани с поръчковите убийства в югозападна България. Недопустимо български политик да твърди подобни неща, касаещи неприключил съдебен процес, добави той и отрече обвиненията на Костов, че е убит свидетел на контрабанди практики. Имало личен интерес зад твърденията на лидера на ДСБ, защото част от политическите съратници на Костов били близки до бащата на убития Ангел Димитров. Ставало въпрос за Елиана Масева и Людмил Георгиев, вуйчо на Чората. Според Писов те били едни от основателите на демократичните процеси в Благоевград.

Недопустимо е един политик да нарича българските полицаи убийци, каза още Писов. Политическата операция при задържането на Ангел Димитров била законна и осъществена по разпореждане на Главна прокуратура, МВР и МФ. Тя не била презумпция на петимата полицаи, отишли да убиват някакъв човек, а защита на обществения интерес и пресичане на престъпления.

Няколко експертизи доказали, че смъртта на Чората била причинена от болест
, а не от действията на полицаите. За експертизата, приложена в делото от покойния вече проф. Стойчо Раданов били подадени три молби с искане тя да бъде разследвана. Трите експертизи ясно показвали, че смъртта на Ангел Димитров е свързана с болест и полицаите нямат връзка с това, дори в експертизата на Стойчо Раданов е отбелязано, че белезите по лицето на Чората нямат връзка със смъртта и полицаите, обясни Писов.

По делото бил ползван и бившият началник на кабинета на Доган Ахмед Емин. За това сме информирали прокуратурата още преди една година, каза писов, напомняйки, че смъртта на Емин се случи в същия ден, в който се самоуби и проф. Стойчо Раданов. Рано или късно всичко по това дело ще излезе наяве, изрази надежда Писов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4569 |06.10.2010 Взрив до къщата на бащата на Шванца . 9| 8425 |15.04.2010 "Убихте ми детето", крещял бащата от катастрофата с правителствения "Мерцедес" . 12| 9025 |22.02.2010 Отиде си бащата на "Бялото слънце на пустинята" . 6| 6112 |06.02.2010 Бащата на Павел и Николета с отнети родителски права от полски съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads