Реклама / Ads
0| 2898 |13.04.2022 НОВИНИ

Съветник на украински министър: Нуждаем се от танкове и гаубици, а не от закъснялото посещение на Щайнмайер

.
Франк-Валтер Щайнмайер, Володимир Зеленски Източник: РБК-Украина
Видях по новините, че украинският президент Володимир Зеленски не иска да се среща с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер. И в емисията вече проблеснаха няколко публикации с хленчене по темата. Казват, че човекът се би покаял, че било символичен момент и други глупости. Не знам дали е вярно, че Щайнмайер е бил отхвърлен. Ако е вярно, това е много добро решение.
 

Това пише в свой коментар за „Главред“ Алексей Копитко, блогър и съветник на министъра на отбраната на Украйна.

 

Това е сигнал, че не ни трябват празни значи. Хората ни умират.

 

Символичните посещения и демонстрацията на солидарност бяха актуални през октомври, но всичко се промени. Сега имаме нужда от много бързи действия. Не трябва да ни позволяват да бъдем въвлечени в тази безплодна символика.

 

Нямаме нужда Щайнмайер да дойде в Буча. Имаме нужда от разследване, което светът признава. Това е много практична задача. Къде е Щайнмайер? Някакви подробности?

 

Много символично нещо - танкът Leopard 1. Leopard 2 - супер символичен и солидарен. Инсталацията Cheetah също е символично нещо. Гаубиците са много символични.

 

Би било символично, ако федералният президент лично осигури хуманитарен коридор за Мариупол. Поне за ранените. В крайна сметка той има значително влияние в Русия. Как да не може? Ние вярваме в него.

 

Сега нека Макрон се обади на Щайнмайер и да го утеши.

 

Припомняме, че вчера RBК-Украйна, позовавайки се на германското издание Bild, съобщи, че държавният глава на Украйна Володимир Зеленски е отказал да приеме германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в Киев. Като причини за отказа бяха изтъкнати тесните връзки на германския политик с Русия.

 

Превод и редакция: Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6791 |13.04.2022 Зеленски: Разменяме пленения кум на Путин за украински мъже и жени . 0| 3315 |13.04.2022 Бивш военен министър: Голямата цел на Русия - да лиши Украйна от излаз на Черно море . 0| 11334 |12.04.2022 Морските пехотинци в Мариупол: Скъпи украински народе, преди да умрем минаваме на ръкопашен бой . 0| 2888 |12.04.2022 Украински туроператори лъжат бежанци и причиняват опашки при Дуранкулак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads