Реклама / Ads
0| 11369 |12.04.2022 НОВИНИ

Морските пехотинци в Мариупол: Скъпи украински народе, преди да умрем минаваме на ръкопашен бой

.
Дори не мога да опиша всичко, което чувствам сега! Мариупол е моята болка! Моят личен ад! Искам да знаете, че морските пехотинци са най-добрите момчета, които са верни на клетвата си! Които са готови да се бият до последния куршум. Надявам се до последно да има план за спасението им. Вярвам до последно, че помощта ще дойде...Това пише украинската репортерка Лилия Украинска за Цензор.НЕТ.
 

По-рано обкръжените от руски сили морски пехотинци се обърнаха към хората. Вижте какво написаха те:


"Скъпи украински народе. Ние сме 36-та бригада морски пехотинци на името на контраадмирал Михаил Билински. Без да нарушим клетвата си през 2014 г. напуснахме Крим и продължихме да изпълняваме достойно задачите си да защитаваме Украйна.


Ние защитаваме Мариупол 47 дни от началото на войната. Бомбардираха ни от самолети, обстрелваха ни с артилерия, танкове и друго огнестрелно оръжие. Защитихме се достойно, правейки невъзможното. Но всички ресурси се изчерпиха.


По време на битката веднъж ни бяха дадени 50 122 снаряда, 20 мини и няколко "анклава" и Starlink Илона Маска - благодаря ти, Илона, той издържа на много въздушни удари и все още работи. Нищо друго не ни беше дадено.


Без Б/К (боеприпаси), без да може да се защитава, врагът постепенно ни тласка към завода Азовмаш, обграден с огън, и сега се опитва да ни унищожи. Имаше вариант да ни докарат резерви, за да подсилим и продължим отбраната. Имаше варианти бригадата да направи пробив и да отиде при своите войски. Съобщихме за това на OTU Vostok и те започнаха да планират операцията. Содол и Делятицки се опитаха да направят нещо, но техните висши служители не го сториха. Съобщихме за това в OOS, те казаха "чакайте, ние работим", обещаха ни хеликоптер, който не пристигна. Разговаряхме с главнокомандващия, който обеща да деблокира.


Говорихме със старшето командване, което ни гарантираше или политическо, или военно решение на ситуацията. Повече от месец морските пехотинци се биеха без попълване на боеприпаси, без храна, без вода, почти отпивайки от локвите, умирахме... Ранените са почти половината от бригадата. Тези, чиито крайници не са откъснати и могат да ходят, се връщат на служба. Цялата пехота е избита, а артилеристи, офицери за връзка, шофьори и готвачи се бият. Дори оркестърът. Те умират, но се бият. Постепенно вървим към края си.

 

Генералите съветват да се вземат боеприпаси от врага. Имаше шансове. Имаше възможности, но те не бяха реализирани. Никой вече не иска да общува с нас, защото сме отписани. Днес може би ще е последният двубой, защото боеприпаси не останаха. Предстои ръкопашен бой. След това - за някои смърт, а за някои - плен.

 

Скъпи украински народе. Не знаем какво ще се случи по-нататък, но ви моля да си спомните за морските пехотинци с мили думи и без значение как се развиват нещата, не говорете лошо за нас.

Защото ВИНАГИ СМЕ ВЕРНИ!"

 

Превод: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3115 |12.04.2022 Кметът на Мариупол: Над 10 хиляди цивилни са загинали в града . 0| 3344 |06.04.2022 Мариупол: В града работят мобилни крематориуми на РФ, за да прикрият убийствата на цивилни . 0| 3448 |04.04.2022 Надя от Мариупол: Синът ми ме питаше защо се опитват да ни убият. Какво можех да му кажа? . 0| 2882 |25.03.2022 Бомбардираният театър в Мариупол: Вероятно 300 души са загинали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads