Реклама / Ads
0| 3315 |13.04.2022 НОВИНИ

Бивш военен министър: Голямата цел на Русия - да лиши Украйна от излаз на Черно море

.
Тодор Тагарев
Утре стават 50 дни от началото на войната и първоначалните намерения на Кремъл бяха да подчини изцяло Украйна по възможност и ако не се получили, поне източната й част. Руснаците категорично не успяха и сега вече Кремъл си е поставил други цели - да осигури този сухопътен коридор от територията на Руската федерация до Кримския полуостров, и евентуално, ако успее в тази цел, да продължи по-нататък и да лиши Украйна от излаз на Черно море.
 

Когато Русия концентрира своите сили за един такъв сравнително по-малък театър на бойните действия, а тя има известни преимущества, тъй като линиите за доставка за резервни части са вече по-къси и са по-лесни за за изпълнение, масира там своя по-голям военен и демографски потенциал, и наистина трябва да се притесняваме от много тежки сражения. Това, което в последните дни прави руската армия, да унищожава енергийната инфраструктура на Украйна и транспортна инфраструктура вече започна да унищожава, особено железопътна инфраструктура, която е много важна за доставки и за преместване на украински военни части към този театър на бойните действия.

 

Това заяви бившият военен министър Тодор Тагарев по Нова нюз.


Категорично бързата победа над Украйна не успя. Путин не разполагаше с реалистични информация, или тази информация, ако някой му я подавал, не е приемал за вярна. Спомням и си първите дни как призоваваше украинската армия да сложи оръжия или даже да направи преврат срещу така нареченото от Русия нациско правителство, да го свали и да посрещнат руската армия. Това, разбира се, нямаше нищо общо с реалността, а сега вече мисля, че той има по-реална представа за обстановката на терен, и зависи в каква степен украинската армия е запазила своята способност да води бойни действия и може да привлече допълнителни резерви. Защото ние очакваме всички бойни действия да бъдат в района на Донбас основно, но военни части на руската армия ще продължат да провеждат някакви демонстративни действия и на север, и на североизток, за да може да задържат част от украинската армия там, допълни Тодор Тагарев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4981 |12.04.2022 Арестуваха бившия „сив кардинал“ на Путин - Сурков. Готви ли се „дворцов преврат“ в Русия? . 0| 2959 |11.04.2022 Германският външен министър: Украйна се нуждае от повече военна подкрепа . 0| 3229 |10.04.2022 Исканата оставка на ген. Тонев е „буря в чаша вода“, смята бивш шеф на НСО . 0| 4680 |10.04.2022 Бивш съветник на Путин: Истинско пълно ембарго върху руската енергия може да спре войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads