Реклама / Ads
0| 5798 |10.04.2022 НОВИНИ

Сергей Гайдай: Путин мрази Украйна. Никога няма да седне на масата за преговори, ще бъде срамно за него

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин никога няма да седне на масата за преговори. Той мрази Украйна с цялото си сърце, така че всички споразумения могат да бъдат само опит да се проточи времето. Това заяви управителят на регионалната военна администрация в Луганск Сергей Гайдай в интервю за „Украинская правда“.
 

Той сподели мнението си защо Путин е признал т. нар. ЛДНР за независими републики в рамките на Луганска и Донецка област. Гайдай смята, че по този начин президентът на Руската федерация е искал да оправдае действията си.

 

„За да разкъса по-късно Украйна на парчета, разделя териториите: Херсонска народна република, ЛНР, ДНР и така нататък. Отнема от Харков колкото е възможно, така и от Одеса, и от Николаев. Защо той атакува? Ясно е, че той мрази напълно Украйна с всяка клетка“, каза Гайдай, предава УНИАН.

 

Според него Путин никога няма да седне с Украйна на масата за преговори.

 

„Това е човек, който никога няма да седне с нас на масата за преговори. Никога. Защото ще бъде срамно за него. Той ще отиде докрая. Просто ни мрази с цялото си сърце, защото се опита да изгради нещо като собствена Северна Корея“, каза ръководителят на Луганската областна държавна администрация.

 

Гайдай обаче смята, че Украйна все още трябва да преговаря с Русия. В крайна сметка, ако Зеленски има поне един шанс на милион да подпише документи, които ще направят възможно спирането на войната без загуба на територии, тогава си струва да отиде на тези преговори.

 

„Какво имах предвид, когато казах, че Путин няма да подпише документите? Лично не. Той просто няма да вдигне ръка. Някой ще подпише вместо него. Той сам няма да седне на масата за преговори. Трябва да разберем, че тези документи, които те ще подпишат, са временна хартия за руснаците, за да забавят времето“, каза Гайдай.

 

Той припомни думите на Бисмарк, че споразумението с Руската федерация дори не струва хартията, на която е подписано.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8665 |10.04.2022 За първи път от началото на войната в Украйна! Евролидер се среща с Путин утре . 0| 4039 |10.04.2022 Херо Мустафа за войната, Путин, санкциите, F-16 и оказват ли САЩ натиск върху България . 0| 4001 |10.04.2022 Защо Стефан Янев се въздържа от оценка на действията на Путин? . 0| 4861 |10.04.2022 Бивш съветник на Путин: Истинско пълно ембарго върху руската енергия може да спре войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads