Реклама / Ads
3| 6270 |25.07.2007 НОВИНИ

Сестрите получиха апартаменти и пари за преживения тормоз

.
Апартаменти и банкови сметки са първите подаръци за сестрите, преживели ужасите на либийския затвор. Фирми и организации превеждат пари, през септември щяло да има и концерт, на който ще присъстват семейство Саркози и Бенита Фереро-Валднер.
 
Започна наддаването „кой е най-загрижен за медсестрите". Старт на надпреварата за приза „благороден жест" даде българският мобилен оператор М-Тел. От фирмата обявиха, всяка една от сестрите ще получи подарък апартамент. Палестинецът д-р Ашраф също ще получи жилище. Новината бе съобщена от изпълнителния директор на М-Тел Йозеф Винатцер по време на среща с медицинските ни сестри.

Той им подари и по един мобилен телефон. Всъщност идеята се родила още преди две години, но нямало начин да се вкарат апаратите в затвора. Винатцер допълни, че като австриец е много горд, че бившият външен министър на Австрия Бенита Фереро-Валднер е сред главните герои, осигурили връщането на българките.

Още ненарадвали се на новината за жилищата, сестрите бяха приятно изненадани и от собственика на в. "Стандарт" Тодор Батков.  Като един от идейните бащи на инициативата „Не сте сами" , той обяви втори етап на кампанията: банкова сметка на всеки един от медиците в банка ДСК, захранена с първоначална сума от 10 000 лева. Батков заяви още, че ако медиците решат да заведат дело за причинените им страдания, кампанията ще продължи и той като адвокат ще им окаже юридическа подкрепа. Бизнесменът-юрист разкри още, че инициаторите на кампанията са имали идея да организират страхотен концерт по случай завръщането на медиците в родината, но засега мероприятието се отлага за септември. В ложата щял да присъства лично френският президент Никола Саркози и съпругата му Сесилия. Сред ВИП-гостите щяла да бъде и еврокомисар Бенита Фереро-Валднер, която, заедно със семейство Саркози, вчера бе обявена за почетен гражданин на София.

Съпругът на Нася Ненова горещо благодари от името на медиците за проявената щедрост. Той дори стигна по-далеч и покани шефовете на М-Тел и Тодор Батков да бъдат първите гости в новите жилища. Не стана ясно само дали с баница или с погача ще ги посрещнат благодарните ексзатворнички.
 
Българският лекарски съюз /БЛС/ не остана назад в кампанията по наддаването и обяви, че вече е открил банкова сметка за събиране на пари за подпомагане на медиците. Ръководството на съюза вече било внесло във всяка сметка по 2500 лв. И други организации можели да внесат по нещо, ако желаят, обяви шефът на съюза д-р Андрей Кехайов. Самият той вече бил дал своята банкнотна лепта. Примера му последвали д-р Георги Сакакушев, д-р Цветан Райчинов и д-р Пламен Демиров, все шефове в БЛС.

Подобни инициативи вече обявиха и други ведомства и организации. Те обаче ще бъдат огласени в близките дни.

Съветниците на президента Георги Първанов пък умували какви са подходящите награди за медиците, с които да бъдат удостоени. Възможно било този въпрос да бъде прехвърлен на здравното министерство, за да се избегнат спорове за ранга на отличията. frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5206 |19.07.2007 Пет молби поемат към Либия, сестрите ни - сломени . 0| 5674 |13.07.2007 Сесилия Саркози се срещна с медсестрите в Либия . 1| 4804 |13.06.2007 "Зюддойче цайтунг": Българските медии вярват, че сестрите скоро ще са свободни, кабинетът - не . 2| 4918 |01.06.2007 Джордж Буш подкрепи медсестрите в Либия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads