Реклама / Ads
13| 4632 |30.09.2019 НОВИНИ

Шеф на благотворителна асоциация призова да бъде убита Грета Тунберг, уволниха го

.
Грета Тунберг със свои последователи
Ръководителят на френската благотворителна асоциация ”Приятели на Музея за съвременно изкуство ”Дворец Токио” Бернар Шенбо е уволнен заради негов призив да бъде убита шведската активистка в борбата срещу климатичните промени Грета Тунберг, предаде агенция ТАСС, като се позова на в. ”Паризиен”.
 

Според информация на вестника в събота Шенбо направил следния коментар във Фейсбук по повод емоционалната реч на 16-годишната Грета Тунберг на сесията на Общото събрание на ООН:

 

"Не съм глух и не съм идиот, и чувам всички тези призиви (за опазване на околната среда), които се отправят през последните 10 години. Но по този начин, по който го прави тази луда девица, само се добавя ненавист в нашето общество, което и без това става все по-агресивно заради всевъзможни злонамерени изказвания". След това Бернар Шенбо допълва: "Затова тя трябва да бъде убита. И се надявам, че някой луд това и ще направи".

 

Изявлението на Шенбо веднага предизвика буря от възмущение в социалната мрежа. На Шенбо бе напомнено, че два пъти в една и съща публикация отправя призив към убийство. На този коментар той само отговорил: "Ами да".

Ръководството на парижкия музей за съвременно изкуство разпространи в неделя изявление на страницата си в Туитър, в което посочи, че "изцяло осъжда подобни изказвания и подчертава своето несъгласие с подобна позиция". Музеят посочва, че тази позиция няма никакво отношение към "Дворец Токио" и асоциацията "Приятели на музея "Дворец Токио". 

 

Ръководството съобщи също така, че скоро ще бъде избран нов председател на асоциацията. Самият Шенбо публикува във Фейсбук изявление, в което изрази съжаление за "грубите и недопустими изявления, насочени против Грета Тунберг".

Бившият председател на асоциацията уверява, че не е призовавал към убийство на активистката, а по-ранните му изявления във Фейсбук просто са излезли извън контрола на разума му и по никакъв начин не отразяват неговите намерения. Бернар Шенбо също така поднася извинения на музея и асоциацията за причинените неприятности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4028 |28.09.2019 Грета Тунберг призова света да се прави повече за околната среда . 0| 4419 |26.09.2019 За защита на европейските пчелари при споразумение с Меркосур призова Иво Христов . 1| 4303 |26.09.2019 Асоциацията на европейските журналисти организира протест пред БНР . 11| 5367 |09.09.2019 Мая Манолова призова Фандъкова да напусне поста, докато трае кампанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads