Реклама / Ads
0| 3836 |13.06.2022 НОВИНИ

Шефът на ”Евролаб” иска от Гешев и Рашков да проверят твърденията за заплахи срещу ръководни лица

.
Васил Димитров
Моля да разпоредите да бъде извършена проверка на изнесената от г-н Христо Даскалов, г-н Иван Христанов, г-н Константин Бачийски и г-н Росен Костурков информация, като бъде установено какви са били отправяните към тях заплахи, кога, при какви обстоятелства и от кое лице. В случай, че тази информация не се потвърди, моля да образувате наказателно производство за извършено престъпление
 

Това поиска шефът на "Евролаб" Васил Димитров в жалби до главния прокурор Иван Гешев и до вътрешният министър Бойко Рашков. Поводът е, че споменатите управлензи са се оплакали, че са заплашвани. 


Ето какво казва в жалбите си Димитров:

 

Представляваното от мен дружество „Евролаб 2011“ ЕООД извършва два вида стопанска дейност – като оператор по смисъла на Регламент (EС) 2017/625 на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2017 година и като акредитирана лаборатория, осъществяваща официален контрол по смисъла на чл. 51 от Закона за управление на агрохранителната верига. Считано от 00:00 часа на 20 май 2022г., извършването на тези дейности беше изцяло иззето със заповед от Българската агенция по безопасност на храните, което тяхно действие считаме незаконно, и за което сме депозирали жалби в СГП и съответните  административни съдилища.


Считано от средата на м. май 2022г., в медиите бяха изказани множество лъжи относно
мен и моята фирма. След като не беше постигнат резултат, множество членове, представители и лица, свързани с движение „Продължаваме промяната“, се явяваха регулярно пред различни медии, като без каквато и да е конкретика твърдяха, че били заплашвани с телесни повреди и смърт. На 13.06.2022г. в интервю пред NOVA телевизия, народният представител Константин Бачийски твърди, че е имало заплахи за живота му, като една от тях била, че много млади хора получават сърдечен удар, а друга - да се замисли колко млади хора изчезвали, когато са неудобни.

 

В интервюто не става ясно кой, кога и по какъв начин е отправил тези заплахи, но г-н Бачийски изказва мнение, че това били „хората, които от 10 години са владели трафика на "Капитан Андреево“, като от контекста се предполага, че имат предвид, извършваната от мен дейност. Интервюто е достъпно на следния линк https://www.vesti.bg/temi-v-
razvitie/deputatyt-ot-pp-bachijski-obiavi-che-e-bil-zaplashvan-6145041 , както и на интернет
страницата на новините на Нова телевизия.


  На същата дата – 13.06.2022г., народният представител Росен Костурков дава интервю
пред BTV в предаването „Тази сутрин“. В него той твърди, че получил обаждане  със заплахи за живота и здравето си.  Пред къщата му в гр. Пловдив пък много често се застоявал за около 15 минути дрон, което той също приел за заплаха. Интервюто е достъпно на следния линк https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/rosen-
kosturkov-poluchih-obazhdane-da-vnimavam-kakvo-govorja-po-televiziite.html , както и на
интернет страницата на новините на BTV.


 В интервю отново пред BTV изпълнителният директор на БАБХ – проф. Христо Даскалов,
посочил, че в следствие на получени заплахи е с назначена охрана, след като БАБХ неправомерно наруши конкуренцията и иззе дейности, които съгласно Регламент (EС) 2017/625 на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2017 година се извършват от частни оператори. Той казва следното: „Аз затова и не искам да казвам къде съм, защото ме предупредиха, че това са опасни хора и то стана ясно след януари. И затова внимавам и гледам къде ходя, не закъснявам вечер.“ Отново без конкретика, кой и как го е заплашвал и имало ли е заплаха за живота му. Интервюто е достъпно на следния линк - https://btvnovinite.bg/bulgaria/shefat-na-babh-e-s-ohrana.html , както и на интернет страницата на новините на BTV.


 В интервю отново пред BTV, заместник – министърът на земеделието - Иван Христанов,
посочва, че се страхува за живота си, защото бил заплашван в следствие на това, че отказал подкуп в размер на 500 000 лева на месец, за да остави частната фирма на границата. Заплахите към него съгласно интервюто били под формата на предупреждения от приятел и под формата на текстови съобщения-СМС. На въпроса дали се страхува, той отговаря – „Обективно погледнато – да, страхувам се.“ Интервюто е достъпно на следния линк -
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/zam-ministarat-s-ohrana-osven-zaplaha-e-poluchil-i-
predlozhenie-za-podkup-ot-500-hil-lv-na-mesec.html , както и на интернет страницата на новините на BTV.


 Тъй като в качеството ми на страна по случая, а също така и защото държа на честността и високите морални принципи, отричам някой, свързан с дружеството, да е отправял каквито и да било заплахи към посочените по – горе лица, както и към други, свързани с тях по партиен или какъвто и да било друг признак. Доколкото в следствие на изразените съмнения за това, че може да бъде посегнато на живота и здравословното им състояние, аз се притеснявам и искрено се тревожа за тези хора и за това Ви сезирам с молба да бъде извършена обстойна проверка и разследване съгласно вашите компетенции и ако има виновни те да бъдат установени и наказани.

 

Моля на всички тези лица да бъде назначена охрана, тъй като не искам каквито и да било внушения да бъдат правени до приключване на съдебните дела по оспорване на заповедите и действията на БАБХ,както и да няма съмнения в отношенията между представителите на властта и дружеството.

 

Много ви моля, в случай, че всичко, което тези хора говорят се окаже лъжа , да предприемете законоустановените мерки с цел те да получат наказанието си.

С цел доказване на обективната истина съм готов да съдействам максимално на органите, включително и да се подложа на полиграф.

 

Моля да разпоредите да бъде извършена проверка на изнесената от г-н Христо
Даскалов, г-н Иван Христанов, г-н Константин Бачийски и г-н Росен Костурков информация, като бъде установено какви са били отправяните към тях заплахи, кога, при какви обстоятелства и от кое лице.


В случай, че тази информация не се потвърди, моля да образувате наказателно
производство за извършено престъпление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7270 |13.06.2022 Левон Хампарцумян: Сценаристите на Слави търсят обрати, а хората искат стабилност . 0| 3023 |13.06.2022 „Кинтекс“ проваля свой договор за 80 милиона лева, алармира ексшефът на дружеството . 0| 3206 |13.06.2022 Шефът на КЕВР: Без Чирен и газовата връзка с Гърция има риск за доставка на газ към топлофикациите . 0| 3300 |13.06.2022 Цонев, ДПС: Утопия е Асен Василев да е премиер. Не сме натискали бутона на Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads