Реклама / Ads
0| 2848 |07.08.2022 НОВИНИ

Шефът на МВР не взе страна в спора на ”Кап. Андреево”, обеща жандармерията да остане

.
Иван Демерджиев Източник: БГНЕС
Жандармерията ще остане колкото е нужно на граничния пункт ”Капитан Андреево”, за да се гарантира нормалната дейност на контролния пункт. Това каза пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев при посещението на пункта. Той не взе страна в спора между БАБХ и частната фирма ”Евролаб”, върната от ВАС да върши товаро-разтоварни дейности.
 

Според него ГКПП "Капитан Андреево" функционира нормално по всички параметри и от двете страни, като екипи на жандармерията са на пункта, за да поддържат обществения ред и преустановят конфликти:

 

"Има екипи на жандрамерията на пункта, за да поддържат обществения ред, тъй като между различни групи служители - на дружества, на държавната Агенция по храните - възникват преиодично конфликти. Ние не можем да си позволим тези конфликти да ескалират и да доведат до по-сериозно напрежение или до някакви последици".

"Жандармерията не спря, а възстанови трафика", подчерта служебният вътрешен министър, цитиран от БНР.

 

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министърът на земеделието доц. Крум Неделков проведоха днес инспекция на ГКПП "Капитан Андреево", където три дни беше блокирано преминаването на товарни камиони с храни.

 

В своя защита шефът на Агенцията Христо Даскалов каза: "Претенцията на частната фирма е, че тя може да извършва широк периметър от дейности, вкючително товаро-разтоварна дейност. В решението на ВАС имаше записани неща, които ние трябваше да допълним".

 

Той даде да се разбере, че съдебната сага с "Евролаб" продължава.  Междувременно от Агенцията ни информираха, че срещу информационната система има хакерска атака, заради която част от данните са изтрити. Служители на пункта свидетелстват  че спирането на тирове от Турция е станало именно по нареждане на ръководството на БАБХ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2783 |07.08.2022 Шефът на МВР и зам.-министърът на земеделието отиват на ”Кап. Андреево” . 0| 3325 |06.08.2022 Шефът на американските сухопътни войски в Европа - на еднодневна визита у нас . 0| 2853 |05.08.2022 До 5 дни изгонените от Русия наши дипломати трябва да напуснат страната . 0| 2925 |05.08.2022 Заради цените на метана КЗП започва проверки в цялата страна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads