Реклама / Ads
0| 2975 |12.10.2022 НОВИНИ

Шефът на МВР: Материалите на ”Хемус” и ”Тракия” са с много лошо качество

.
Иван Демерджиев
От пробите веднага се вижда, че декларираните работи са много по-малко количество, спрямо заложените по проекти. Вложените материали изглеждат и с много лошо качество”, подчерта вътрешният министър. Това каза шефът на МВР Иван Демерджиев относно проверките за изграждането и ремонта на АМ ”Хемус” и ”Тракия”.
 

"Встъпвайки в мандата си като служебен кабинет, и по-конкретно аз като вътрешен министър, обещах да дам яснота докъде са стигнали разследванията по отношение на АМ „Хемус” и АМ "Тракия" . В хода на проверка на работата по това докъде са стигнали разследванията се натъкнахме на два проблема.

 

Единият е какво е вложено във вече изградените пътища и на какво се дължи тяхното лошо състояние, а именно на лошо извършени строителни работи или има други обективни причини. Другото обстоятелство, което проверихме е дали има ремонти, които по естеството си са основни такива, а всъщност са правени по друг ред като текущи ремонти".

 

По думите му са взети проби от настилката и вложените в нея материали. „Изследвахме състава на вложеното при изграждането при автомагистралите. Взетите проби, така наречените „ядки” от определени участъци, бяха предадени на Института за пътища и мостове към АПИ за изследване.

 

"Българските служби си свършиха работата. Знаете и позицията на МС, която беше ясна и категорична. Още във вторник всички материали, налични и събрани доказателства и документи са предадени на прокуратурата". Това заяви Демерджиев по повод извършената от ДАНС проверка във връзка с камиона бомба, взривил Кримския мост.

 

Русия твърди, че превозното средство е било на територията на страната ни.

"Оттук нататък всякакви въпроси моля да бъдат насочени към прокуратурата. Защото изнасянето на информация по отношение на тези документи може да идва само от държавното обвинение, на което са предадени", подчерта вътрешният министър. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3016 |08.10.2022 Шефът на “Пирогов”: Няма да има никой на студено . 2| 3291 |04.10.2022 Шефът на МВР разкри, че прокурор е отказал да се арестуват полицаите, съпровождали поршето преди катастрофата . 0| 3564 |03.10.2022 Шефът на Запорожката АЕЦ е освободен от руските военни . 11| 17578 |03.10.2022 Шефът на украинското разузнаване: В ход е свалянето на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads