Реклама / Ads
4| 6372 |04.04.2018 НОВИНИ

Шефовете на затвора от 2 месеца знаели за бягството на Пелов

.
Владимир Пелов
Ръководството на Софийския затвор преди около 2 месеца е получило два сигнала за готвено от Владимир Пелов бягство. На тези сигнали обаче не е обърнато никакво внимание.
 
Няколко варианта за бягство са обмисляли двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, твърдят източници на bTV от Софийския затвор. Пелов е планирал да изчезне първо с бившия си съпроцесник Димитър Иванчев – Шошора, но след това е включил в схемата Радослав Колев.

На 28 февруари анонимен затворник сигнализира за подготвяното бягство. Твърди, че съучастникът на Пелов – Димитър Иванчев – Шошора, е подкупил с цигари двама затворници от Механичния цех. Целта била да се изработят приспособления за катерене, тип „котки. Според лишения от свобода приспособленията са за Владимир Пелов.

Комуникацията между Иванчев и Пелов била чрез предаване на писмени бележки от друг лишен от свобода, който разнася храната. Планът с катеренето на Пелов обаче пропада. И вероятно тогава в него е включен Радослав Колев.

С пистолета Пелов се е снабдил предварително, твърди друг източник от затвора.

 

„Лишеният от свобода е слязъл с него за получаване на техниката. Разберете, всичко е било планирано. Било е планирано да дойде вчерашният ден, Владо Пелов да бъде извикан, за да си получи техниката, всичко това е било дълбоко обмислено. И е била избрана добрата смяна”, разказва източникът.

 

И двамата шефове на охраната в затвора са пуснати в отпуск, допълва той. Незнайно защо и как повече от половината наличен състав на Централния софийски затвор вчера е напуснал сградата, за да присъства на тържество по случай Великден в затворническото общежитие в Казичане, твърди още източникът.

 

Според него се е случило „малкото зло”, тъй като е можело да избяга цяла група от 10-15 души. Пистолетът може да внесен от вътрешен човек или да е вкаран с някоя от пратките с храна за затвора, твърди още източникът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9117 |04.04.2018 Фрогоко: Шефът на затвора в София за втори път изпуска затворници . 16| 13476 |04.04.2018 Чистачката виновна за бягството от затвора . 0| 5369 |04.04.2018 Чистачката от затвора: Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека . 3| 4959 |04.04.2018 Миков: Както внасят наркотици, така внасят и оръжие в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads