Реклама / Ads
0| 4712 |11.06.2018 НОВИНИ

Нищо няма да го спре да убие, каза следовател за избягалия Радослав Колев

.
Андрей Цветанов
„Ако Радослав Колев се почувства застрашен, той е способен на всичко, за да защити живота си. Нищо няма да го спре да убие. За убийците това е най-лесното“.
 

Така коментира пред Нова телевизия случая с избягалия рецидивист Радослав Колев бившият следовател Андрей Цветанов.

 

Колев, заедно с Владимир Пелов, избяга от Централния софийски затвор, като двамата минаха през централния вход необезпокоявани. Около два месеца затворниците бяха издирвани, а по-рано този месец след престрелка в Ботевград, Пелов бе убит, друго криминално проявено лице – Марио Панчев бе застреляно и впоследствие почина, след престрелка между двамата. А Радослав Колев е някъде на свобода.

 

По-късно стана ясно, че двамата затворници – застреляният Владимир Пелов и избягалият Радослав Колев, са се укривали заедно в апартамент в родния им Ботевград в продължение на 40 дни.

 

Единствената оцеляла жертва на Колев – Тихомир Каменов, разказа пред Nova за нападението, което затворникът му е нанесъл през 2014 г. и бе категоричен: „Той е жесток садист, много е смел и хладнокръвен. Няма нищо, което да го трогне. Ако попадне някой на него и го застраши, може би ще е склонен да направи същото, каквото направи с мен и Румен”, смята Каменов.

 

Според Цветанов системата у нас не работи добре, щом двама затворници успяват да избягат и след това да убият човек.

 

„Трябва да има синхронизация между разследващи, прокуратура, МВР. Повече от 30 дни не знаехме нищо за избягалите“, казва той.

 

Що се отнася до престрелката, при която беше убит Владимир Пелов, а след това на мястото бяха открити 3 оръжия, бившият следовател коментира, че може да са били и трима души на мястото, но ДНК експертизата ще го установява.

 

Бившият следовател "хипотетично" смята, че Колев може още да е жив.

 

Андрей Цветанов дълги години е работил в криминален отдел на Националното следствие, преди това е бил в Столичната следствена служба.

 

Разследвал е много дела за знакови убийства, покушения, поръчкови престъпления. Между тях - покушението над писателя Георги Марков в Лондон, убийствата на Константин Димитров-Самоковеца, на Филип Найденов-Фатик, на Георги Илиев, на банкера Емил Кюлев, на двамата обезглавени в Ирак български шофьори.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4934 |09.06.2018 Нинова отрече, че Станишев няма да е водач на листата за евродепутати . 4| 4562 |08.06.2018 ”Галъп”: Над 50 на сто от българите нямало да почиват това лято . 1| 4469 |08.06.2018 Петър Курумбашев: Изявленията за окончателна капитулация няма да помогнат в преговорите за Пакета за мобилност . 14| 6515 |07.06.2018 Румен Радев: За разлика от други, аз нямам началници нито в България, нито в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads