Реклама / Ads
7| 2977 |07.04.2023 НОВИНИ

Шишков: Липсва асфалт на още няколко отсечки, започва разследване

.
По искане на прокуратурата бяха взети ядки от един от участъците на АМ "Хемус" - от София до Яна. Резултатите са сходни на това, което бях намирал и преди - дебелината на асфалта е между 20 и 24 см при изискуеми по проект 28 см. Започва разследване и ще се търси наказателна отговорност.
 

Това заяви пред NOVA News служебният регионален министър арх. Иван Шишков. 

 

Проверки са направени на пътя от Сливница до кръговото кръстовище в Банкя. Асфалтът там е с около 5 см. по-тънък. 

 

“Георадар направи тест и на Северната скоростна тангента, а резултатите се очаква да излязат до седмица - две. Строителят и надзорът трябва да носят отговорност. Държавата като възложител - също. Очевидно ще трябва да се направят основни ремонти", обясни още Шишков.

 

Служебният регионален министър не отрече участието си в евентуален нов, трети служебен кабинет, ако не се стигне до излъчването на редовно правителство и страната отиде на шести парламентарни избори. 

 

"Анализът на състоянието на пътищата не е бил с цел политическа употреба, но резултатите доведоха до сблъсък между мен и политическа сила. Аз спрях да говоря, защото трябваше да дадем пълна възможност изборите да бъдат равнопоставени. Ако няма редовен кабинет, ще продължим да работим по ремонтите. Ще направим така, че да построим магистралите на старите цени, за да не губи пари държавата", подчерта Шишков.


Той коментира и думите на Бойко Борисов, който го нарече "убиец" в национален ефир по време на предизборната кампания. Причината - Шишков беше главен архитект на район "Триадица", когато там токов удар уби дете на тротоар.


"Имам три месеца да реша дали да заведа дело. Ще призова Борисов да направи вътрешна проверка дали е подведен във внушенията, които са му направили за мен. Ако направи анализ, ще приеме, че е подведен. А аз съм склонен да приема извинение за думите му, че съм "убиец". На мястото на токовия удар имаше преместени от Столичната община кабел и светофар, незаконно строителство и ремонт на инфраструктурата, а шахтите не отговаряха на нормите", коментира регионалният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3229 |28.03.2023 Иван Шишков: Започват проверки на АМ ”Хемус” по искане на прокуратурата . 0| 2817 |27.03.2023 Липсва официална информация за ареста на българските рибари . 6| 3273 |26.03.2023 Шефката на ИАРА няма да подава оставка. Липсвала информация от Румъния за ареста на родните рибари . 2| 15563 |24.03.2023 Ето ги кръпките по Северната тангента - дрон засне участъка с липсващия асфалт по ключовото трасе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads