Реклама / Ads
28| 13675 |01.08.2010 НОВИНИ

Шкумбата – консул в Чикаго

.
Димитър Туджаров-Шкумбата
Известният шоумен и разказвач на вицове ще бъде колега на консула Лила Георгиева, която се прочу преди години с еротичните си снимки в интернет. Естрадният певец Бисер Киров, културен аташе в Москва, се завръща в България. Съкращават бройката заради икономии.
 

Димитър Туджаров-Шкумбата заминава на дипломатическа работа в Генералното консулство на България в Чикаго, САЩ, съобщиха от МВнР, пише днес вестник 24 часа. Известният шоумен и разказвач на вицове ще бъде колега на консула ни там Лила Георгиева, която се прочу преди години с еротичните си снимки в интернет. "Кандидатурата е минала на атестационната комисия след молба от министър Божидар Димитров. Г-н Туджаров ще работи с българската общност в Чикаго, която е многобройна, а той я познава добре от години", коментира вчера говорителят на Външно Весела Чернева.

По-късно самият Божидар Димитров каза, че не си спомня да е правил официално предложение, но може и да е подписал някакво подкрепително писмо. Заминаването на Шкумбата за Америка е подготвяно в дискретност, въпреки че по коридорите на Външно отдавна имаше подобни слухове. С наближаващото му заминаване обаче фактите излязоха наяве.

В типичния си стил, от който не е ясно дали говори сериозно, или се шегува, Шкумбата заяви: Няма такова нещо, не знам откъде е дошла тази информация. Заминаването му за Чикаго предстои съвсем скоро, заяви обаче Чернева. Преди време Димитър Туджаров-Шкумбата се изказа като истински консул в "Шоуто на Слави": "Америка за мен е пример и най-вече българите, които живеят там. Над 200 хил. души са по неофициални данни. Те създадоха невероятна общност. Аз ходя там, защото имам много приятели, участвам в културния живот. Над 30 организации имат нашенците в Чикаго, 4 църкви, 2 неделни училища, радио, телевизия. Такава задружна общност между млади и стари аз не съм виждал и е време и ние тук да се обединим и да вървим напред."

Както вече стана ясно, друг народен любимец - естрадният певец Бисер Киров, който бе назначен за културен аташе в Москва, но от предното правителство, се завръща в България, защото бройката му бе съкратена заради икономии. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4606 |08.07.2010 Забъркаха консулството ни в Истанбул в наркоафера . 23| 4816 |14.04.2010 Разследват консултанта Ахмед Доган за пране на пари . 4| 5293 |17.02.2010 "Евроконсултантка" ужили с 80 000 лв. БГ фирми . 0| 6461 |15.12.2009 Назначиха човек на премиера за генерален консул в Ню Йорк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads