Реклама / Ads
2| 6228 |01.11.2012 НОВИНИ

Шокираме Европа: Бегълци в ковчези

.
"вампирите" надали са приличали на Джони Деп
Балкански номер втрещи Европа в навечерието на Хелоуин. Часове преди нощта на Вси светии трима имигранти изправиха косите на митничари, "възкръсвайки" от прясно сковани родни ковчези.
 

Кучето Митци, което e на служба в митниците, надушило "вампирите" - бегълци от Африка,пише в. Стандарт. Обикновено при проверка на съмнителни превози властите използвали детектор. В понеделник обаче решили да пуснат Митци да души около ковчезите. Четириногото се засуетило около три от дървените сандъци и започнало да лае. Изведнъж единият от тях се отворил и оттам се подала мургавата глава на гражданин на Еритрея. Миг по-късно изскочили и още двама африканци. Пълна мистерия е как имигрантите са се намърдали в ковчезите. Те са били предадени на френската гранична полиция, а на шофьора е разрешено да продължи по маршрута си до погребалната агенция в Западен Лондон. От обясненията му става ясно, че е минал през Румъния, където е спрял за почивка и предполага, че някъде там пътниците без билет са се намърдали на мястото за покойници. Британските медии твърдят, че
камионът е минал през Трансилвания, която е люлка на най-известния вампир - граф Дракула. "Това е необичайна находка. Намирали сме хора, скрити в кашони с кучешки бисквити, вани, а сега и в ковчези", коментира Пол Морган, директор на британската гранична полиция за Югоизточна Европа. Нашите граничари също имат опит с необичайни пратки, но и те твърдят, че досега в ковчези не са хващани. От ГКПП Кулата припомниха за случай, при който иракчани и пакистанци, сред тях множество жени и деца, бяха намерени укрити в хладилници. Имигрантите се намъкнали в товара на гръцки гражданин, който пътувал за Дебрецен в Унгария. Рентгенът показал на служителите силует в хладилника с необичайна форма. При проверката се оказало, че това е приклекнал между преградите човек. Така открили още десетина души - някои, натъпкани по двама в хладилниците - обикновено майка с детето й. Граждани на Алжир, Палестина и Ирак пък са хващани на Калотина да пътуват във вдлъбнатините над пътническите купета на вагоните. Немалко са откривани между пакети с различни стоки, най-често брашно и захар. Шестима лъснаха, скрити в канализационни тръби, в ТИР с курс към Австрия. 

15 нигерийци пък цъфнаха в бидони със зеле. Оказа се, че претоварили стоката, докато шофьорът почивал. След това се шмугнали под зелето, а с издълбани дупки в бидона си направили отвор, колкото да дишат. Един от най-фрапиращите случаи у нас е залавянето на 73-ма имигранти, които се криели между дини в камион, пътуващ за Западна Европа. Няколко африканци пък едва не се задушиха, след като опитаха да минат с ферибота във Видин, укрити в микробус зад стари гуми и кучешка храна. Сред най-елементарните опити за преминаване на границата е скриване под одеало или багаж в лек автомобил. Такава практика често се използва от турски гастарбайтери, които опитват да прекарат деца или свои близки до Европа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6212 |12.07.2011 Европа: Българчетата са най-неграмотни . 58| 6581 |25.09.2008 Журналисти сезират Европа: Посегнаха на инакомислещите и свободното слово . 2| 5450 |02.07.2007 София вече е Европа: Пускаш SMS и паркираш, пишат ти, ако закъснееш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads