Реклама / Ads
4| 2327 |16.10.2024 НОВИНИ

Шолц подчерта готовността си да разговаря с Путин за справедлив мир в Украйна

.
Германският федерален канцлер Олаф Шолц Източник: БГНЕС
Германският федерален канцлер Олаф Шолц днес отново подчерта готовността си да разговаря с руския президент Владимир Путин за справедлив мир в Украйна, съобщи ДПА.
 

По думите му украинският лидер Володимир Зеленски е призовал за нова мирна конференция с участието на Путин.

 

"Ето защо е редно, ако бъдем помолени, да разговаряме и с руския президент", подчерта Шолц пред германския парламент. 





Той бе категоричен, че следва ясни принципи, като настоява за разговори с Русия. Никога няма да се вземат решения "през главата на Украйна и никога без съгласуване с най-близките ни партньори", подчерта Шолц.

 

В същото време германският канцлер алармира, че безброй руски войници също стават всеки ден "жертва на империалистическата лудост на руския президент". "Те също са жертви на неговата политика, насочена към разширяване на страната му. Нещо, което не бива да се случва повече в Европа по този начин", каза още Шолц.

 

Той защити близките отношения на страната си със САЩ и други съюзници от НАТО на фона на неотдавнашни критики, отправени от популистки партии.

 




Крайнодясната "Алтернатива за Германия" и новосъздаденият aлианс "Сара Вагенкнехт" поставиха под въпрос дългогодишни опорни стълбове на германската политика, уточни Шолц в изказване пред парламента.

 

"Казвам, че това е погрешно. Това е заплаха за нашата сигурност. Трябва да се придържаме към константите на нашата външна политика, към нашата международна ориентация", поясни канцлерът. Сред тези константи са членството на Германия в Европейския съюз и НАТО, както и тясното сътрудничество със САЩ, посочи Шолц.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 2458 |16.10.2024 Рюте: Планът за победа, представен от Зеленски, е добър сигнал, но не може да бъде подкрепен изцяло . 9| 2559 |16.10.2024 Карадимов: Тайван ще инвестира милиарди в индустриалната зона на Пловдив . 0| 2310 |16.10.2024 Христо Панчугов: Партиите отдавна са изчерпали ресурса си да мотивират избиратели, които са отвъд твърдите им ядра . 5| 2985 |16.10.2024 Съдия Цариградска: Причината да започне тази саморазправа с мен е в 2019 г., защото съм информирала за рисковете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads