Реклама / Ads
0| 3799 |20.03.2022 НОВИНИ

Швейцария да е посредник между Киев и Москва поиска Зеленски

.
Швейцария да е посредник между Киев и Москва поиска Зеленски Швейцария да бъде посредник в преговорния процес между Русия и Украйна поиска президента Володимир Зеленски. Президентът на Швейцария заяви, че страната му е готова да бъде медиатор, предават от УНИАН.
 

Украинският президент Владимир Зеленски призова в събота за всеобхватни мирни преговори с Москва и също така призова Швейцария да предприеме повече действия срещу руските олигарси, които според Зеленски помагат във войната с парите си. Британското разузнаване предупреди, че Русия е предприела тактика на изтощение, която може да изостри хуманитарната криза, пишат от агенция "Ройтерс". Руските сили поеха тежки загуби и настъплението им до голяма степен спря.

 

"Украинските градове "се унищожават по заповед на хора, които живеят в европейски, в красиви швейцарски градове. Радват се на собственост в тези градове. Наистина би било добре да ги лишите от тази привилегия", посочи Зеленски. 

 

Неутрална Швейцария, която не е член на Европейския съюз, прие изцяло санкциите на ЕС срещу руски физически и юридически лица, включително заповеди за замразяването на богатството им в швейцарски банки. Мерките на ЕС са част от по-широките усилия за санкции на западните държави, насочени към притискане на руската икономика. 

 

Президентът на Швейцария Игнасио Касис посочи, цитиран от швейцарската обществена телевизия Radio Télévision Suisse, че страната му е готова да играе посредническа роля и да организира възможни преговори между Москва и Киев.

 

"Швейцария съчетава неутралитет с хуманитарна традиция. Това е малка страна със силен ангажимент към свободата. Готова е да бъде посредник зад кулисите или да преговаря", каза Игнасио Касис.

 

В обръщение по-рано в събота Зеленски призова Москва да проведе мирни преговори сега.

 

"Искам всички да ме чуят сега, особено в Москва. Дойде време за среща, време е да поговорим. Дойде моментът за възстановяване на териториалната цялост и справедливостта за Украйна. В противен случай загубите на Русия ще бъдат такива, че ще ви трябват няколко поколения, за да се възстановите", каза той във видеообръщение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3691 |18.03.2022 Говорителят на Кремъл: Разговорът между Путин и Шолц едва ли може да се нарече приятелски” . 0| 3127 |17.03.2022 ЕК: Международната изолация на Путин расте . 0| 7114 |17.03.2022 Върнете „Ева Браун” на нейния „фюрер”: Кабаева ще бъде депортирана от Швейцария? . 0| 3628 |17.03.2022 Проф. Чуков: Между Киев и Москва има споразумение за примирие в рамките на 15 точки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads