Реклама / Ads
15| 5254 |17.07.2021 НОВИНИ

Сийка Милева: Сигналът срещу Гешев преследва само политически цели

.
Сийка Милева, Иван Гешев Източник: БГНЕС
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира в ”Денят започва с Георги Любенов” внесеното предложение във ВСС от Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на Иван Гешев.
 

Милева взе  отношение веднага след участието на служебния правосъден министър проф. Янаки Стоилов, който бе гост на БНТ.

 

"Съжалявам, че трябва отново да занимаваме аудиторията ви с действия на изпълнителната власт, които грубо нарушават независимостта на съдебната власт. Както и вчера вече коментирах, свидетели сме на политически акт, който няма никакви юридически аргументи, а се преследват единствено политически цели", заяви тя.
Що се отнася до самото предложение Милева заяви: "Разбира се, нито за момент не ни изненадва неговото внасяне във ВСС. Странно е, че това се случва едва в края на мандата на служебния кабинет и от уважаван юрист като проф. Стоилов, който е приел да изпълни волята на служебния вътрешен министър, при това – повтарям, единствено с политически аргументи, което е недопустимо!

 

"Извинявайте, но наистина е несериозно, обидно е за правото и за държавността, представители на служебното правителство да искат задействане на процедура за освобождаване на главния прокурор по прессъобщения на самата прокуратура, включително такива, отнасящи се до укриващия се в Дубай - Васил Божков, санкциониран от американските власти по глобалния закон "Магнитски", както и по вестникарски публикации с над едногодишна давност и дори по коментари под статиите и интернет форумите. Точно и заради това, по искане на главния прокурор цялата информация, свързана с т.нар. „сигнал“, ведно с предложението на министъра на правосъдието, бе публикувана на сайта на Висшия съдебен съвет, за да може всеки, който желае да се запознае с политическото искане", коментира още Милева.

 

Тя обърна внимание, че "новината“ за внесеното искане във ВСС е дошла само ден след като в сайт се появила поредната фалшива новина, която не само замесва името на главния прокурор, но злепоставя и Държавна агенция „Национална сигурност“, която уж е изготвила публикуваната фалшива справка. Подчертавам това, защото показва изключително притеснителна и опасна тенденция за употреба с недопустими за правова държава методи, познати от отдавна минали времена, допълни Милева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3880 |16.07.2021 Сийка Милева за искането на Янаки Стоилов: Политически акт! . 38| 11477 |26.06.2021 Адв. Янкулов към Сийка Милева: Четохте резултати от експлоатация на СРС, един списък с имоти не можете да прочетете . 37| 7509 |26.06.2021 Говорителката Сийка определи изявленията на Рашков като хибридна пропаганда . 18| 8297 |10.06.2021 Сийка като нищо ще забатачи още повече ведомството, което е най-близо до Господ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads