Реклама / Ads
0| 4045 |03.01.2019 НОВИНИ

Силен снеговалеж и вятър в много области за утре, бъдете внимателни!

.
Утре се очаква усложняване на метеорологичната обстановка. Оранжев код е обявен за утре за областите Добрич, Варна, Бургас и Сливен. Там се очакват ветрове със скорост до 30 метра в секунда, а в Бургаско ще има и обилни снеговалежи. Ще има условия за виелици.
 

За 4 области на Северна България е обявен жълт код за снеговалежи. В почти всички южни райони снеговалежът ще бъде съчетан със силен вятър.

От Пътната агенция призовават шофьорите да не тръгват на път с неподготвени за зимни условия автомобили.

 

Над планините ще е облачно и ще вали сняг. В Рило-Родопския масив и западните и централните райони на Стара планина снеговалежите ще са значителни, ще духа силен, временно бурен вятър и ще има условия за навявания.

 

В осем области на Южна България е обявен жълт код за опасно време.

Предупреждението за очаквани снеговалежи, силен вятър и виелици е в сила за Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

 

Всички областни пътни служби са предупредени още от вчера за изпълняване на превантивни мероприятия срещу очакваните снеговалежи в страната. Имаме готовност – готвим се за ниските температури и поледиците, снегът няма да е чак такъв проблем. Но като цяло службите са в готовност. Това обяви инж. Михаил Рашков, директор на Дирекция "Пътно поддържане" към АПИ на брифинг пред журналисти във връзка с актуалната пътна обстановка в страната.

 

По думите му към момента са налични 300 машини, тъй като предвид ситуацията повече не са необходими, но все пак увери, че в готовност са още над 1000 машини, които биха могли да се включат в случай че обстановката се влоши. Инженер Рашков допълни още, че около 1200 души ще се грижат за обстановката в страната.

 

,,Обстановката в момента е добра. Единственото ограничение, което въведохме преди малко, е за тежкотоварни автомобили на Превала. Защото там се получи обледяване поради ниските температури. Снеговалежът не е интензивен, но бяхме принудени да ограничим временно движението за тежките автомобили'', посочи Рашков.

 

,,Бих желал да отправя апел към всички участници в движението – нека винаги да тръгваме добре подготвени, да се следи техническото състояние на автомобила и трябва да пазим живота на всички около нас. Разбира се, ние ще подпомагаме движението, където е необходимо. В тази връзка превозни средства над 12 тона ще бъдат спирани, ако е необходимо да се разчисти пътното платно. Знаете, денят е по-кратък, така че пешеходците да носят по-ярки и цветни дрехи, за да бъдат забелязвани отдалеч'', заяви на брифинга инсп. Илия Георгиев от "Пътна полиция".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3946 |03.01.2019 8 области с жълт код за силен вятър и снеговалежи . 0| 5781 |02.01.2019 Роналдо ще мъсти на ”изнасилената” Катрин Майорга . 0| 3997 |31.12.2018 Засилени мерки за сигурност в цялата страна, до 2500 лв. глоба оръжие или пиратки . 0| 4035 |27.12.2018 Ниска облачност, вятърът отслабва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads