Реклама / Ads
13| 3205 |05.02.2022 НОВИНИ

Симеон Дянков: Бих казал ”да” на държавния бюджет, охолен е. Заложени са нереално много пари за инфраструктура

.
Симеон Дянков
Бих казал “да” на държавния бюджет. Добре е да го има на масата на преговорите в парламента. Дава се много, това е охолен бюджет. Асен Василев е на мнение, че ако държавата дава повече пари, това ще е добре за хората. Това каза по НТВ бившият финансов министър Симеон Дянков.
 

Парите по много пера са повече, отколкото предишни години. Министър Василев има по-различни позиции относно харченето на държавни пари. неговата основна идея, е че колкото повече държавата харчи, толкова по-добре е за икономиката. Не трябва да се забравя корупцията, която идва с харченето на държавни пари. И нашето правителство с бойко борисов дойде с идеята да се харчи по друг начин. Трябва повече да се действа и по-малко да се говори. 


Увеличаването на минималната заплата започва да става проблем. Голяма част от хората в държавната администрация получават минимална работна заплата. Надявам се да се мисли за доходите като едно цяло перо в управлението на държавата. 


Ще се стигне до увеличение на инфлацията, продължава инфлационния натиск. Така постоянно трябва да наддаваме. Животът на обикновения човек поскъпва с много повече. Малката инфлация на т. нар. малка кошница се увеличи с 15-16 процента, т. е двойно. И по-бедните реално страдат от различните увеличения, защото инфлацията ги удря много повече, отколкото обикновения човек .

 

Към средата на тази година инфлацията на малката кошница ще е над 10 процента. Затова трябва да се гледа за увеличаване на пенсиите. Трябва да се гледа пенсионната система като цяло хората с по-голям стаж и заплати реално получават по-малко, отколкото им е дължимо. А се увеличават само най-ниските пенсии.

 

Близо 8 млрд.  лева има заложени за харчене за инфраструктурни проекти. Това е нереално,  както знаете повечето проекти се замразиха. Не е реално това голямо харчене в инфраструктурата. Добре е тези пари да се пренасочат в други посоки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 23733 |04.02.2022 Петков разкри какво са си казали с Гешев днес. Поискал ли му е оставката директно? Защо се бави съдебната реформа? . 8| 3050 |02.02.2022 Николай Павлов: Лъжа е, че „Булгаргаз“ е отказал евтини количества азерски газ . 1| 2878 |01.02.2022 Италия: Тестът за алкохол на българина, виновен за смъртта на две жени, показал 3 пъти над нормата . 5| 3526 |29.01.2022 Първан Симеонов: Почва за идеологическа нова лява партия няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads