Реклама / Ads
8| 6542 |30.06.2020 НОВИНИ

Синът на Гунди от САЩ: Горд съм, че баща ми продължава да бъде №1 в сърцата на хората

.
Баща ми и Котков са били добри приятели, имали са нещастието да се случи една трагедия, която просто се е случила. Трудно ми е да говоря, хората са казали всичко. За 49 години, ако си отворя страницата във фейсбука ми, ще видиш, че съм залят от хора, които си спомнят за баща ми и за Котков.
 

Това е достатъчно, това показва само за себе си какво са представлявали и какво представляват за хората. Това заяви от САЩ синът на Георги Аспарухов – Андрей Аспарухов пред Телевизия 7/8 по повод 49 години от смъртта на Гунди и Никола Котков.


Припомняме, че двамата легендарни футболисти загиват в автомобилна катастрофа край прохода Витиня на 30 юни 1971 година.


Ако баща ми не е имал тези гениални спортни качества, човешките качества ще бъдат само за ползване на семейството му, но той е успял едното и другото, да ги направи в едно. Дори след толкова години това, което виждам и което чувам, безкрайно ме ласкае, дори ласкае не е правилната дума. Горд съм безкрайно, това показва, че не е един създаден изкуствен образ, а един естествен човек, който с таланта, гения си, добротата си и любовта към хората е постигнал това, че толкова години, след като го няма, да бъде №1 в сърцата им,  каза още Андрей Аспарухов.


Аз се гордея с това, което постигнах в спортната си кариера, просто имах летва, която ми беше поставена от хората, която не само аз, а никой не можеше да я прескочи. Огромно задължение е името, което нося, и аз винаги съм живял и живея с това задължение, никога не съм си позволявал дори елементарни волности, защото зная, че всичко това ще дойде не върху мен, а върху името. Това е голяма отговорност и съм свикнал толкова години. За моя радост страната, в която живея в момента, не ми представлява трудност. В Америка, където съм треньор на деца, е доста по-различно отношението към легендите, към големите фигури. Те уважават изключително много човек, който е постигнал нещо и за тях това е най-важното. Те не търсят под вола теле, не търсят конфликти, не търсят да кажат, ами, да, той е треньор, защото еди какво си, те просто поглеждат, виждат, казват по американски уау. Изключително много са впечатлени от това, което има в Интернет, това, което четат, изключително много са впечатлени как аз мога да им бъда треньор. Те мислят, че аз съм изключително нещо повече от тях, това е културата в Америка, хората уважават успелите,  обясни Андрей Аспарухов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6928 |17.06.2020 Цветанов скъса ”партийната книжка”. Вече не било повод за гордост да си част от ГЕРБ . 18| 5067 |02.06.2020 Премиерът в Деня на Ботев: Да бъдем горди с нашите предци! . 1| 5141 |20.05.2020 Тръмп: Горд съм, че сме първи по брой заразени с коронавирус . 8| 5129 |17.05.2020 Синът на Гунди: Използват “Левски” в политически игри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads