Реклама / Ads
0| 2745 |03.11.2022 НОВИНИ

Синдикалист в МВР: Защо са позволили на гранични полицаи да напуснат?

.
Оградата
Нямаме информация за отстранени от длъжност полицейски служители във връзка със случая, при който автобус с нелегални мигранти блъсна полицейски автомобил и на място загинаха двама униформени. Това каза зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Генади Тенев.
 

Полицейският синдикат не е информиран за резултатите от вътрешната проверка по случая, подчерта Генади Тенев. По рано днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че 16 полицейски служители са извършили дисциплинарни нарушения в нощта на фаталния инцидент.

 

Редица нарушения са допуснали полицейски служители, отговорни за случая със смъртта на двамата полицаи, каза министър Демерджиев: "Повечето са отстранени и към момента. Утре ще приключат самите дисциплинарни производства, като единият е подал молба за напускане. Предполагам, че има връзка с инцидента и е знаел добре какво ще се установи. Други двама бяха командировани. Споделих ви за такива служители, които командировахме от границата във вътрешността на страната".

 

От полицейския синдикат питат защо е позволено на директора на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Бургас комисар Антон Мирков да напусне по собствено желание системата:

 

"За отстранени служители не знаем. Може само да гадаем, това, което каза министъра и на базата на него да правим съответно изводи, ама няма да са на база на факти, а на изказване на министъра. Към момента нямаме информация за отстранени и уволнени служители.

 

Той спомена, че някои са напуснали. Интересно е как са напуснали и защо им е разрешено да напуснат, при положение че, ако имат някаква съпричастност, и е установена тяхната причастност към този фатален резултат с двама загинали служители, не би било нормално и редно да им бъде позволено и разписано да прекратят правоотношението си с МВР“, каза Генади Тенев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4052 |03.11.2022 Кой чертае новата ”идеология” на Путин и защо Дугин му стана още по-близък . 7| 2876 |31.10.2022 Стефан Янев: България се нуждае от правителство, защото се намираме в един особен период . 0| 2835 |28.10.2022 Защо началният 3 в 1 All Inclusive на winbet.bg е най-добрият бонус за нови клиенти? . 2| 2890 |27.10.2022 Мъж преби 10-годишно дете, защото слуша музика от колонка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads