Реклама / Ads
31| 8642 |24.09.2013 НОВИНИ

Скандал с Ахмед Башев. Иска помак да е шеф на РПУ-Гърмен

.
Ахмед Башев
Бившият кмет на Гърмен и настоящ депутат от ДПС Ахмед Башев се възправи срещу водещите на сутрешния блок на БТВ Генка Шикерова и Константин Караджов, изпращайки писмо с обвинение за манипулация по време на дебата между кандидатите за кмет за Гърмен.
 

- Не попитахте кандидатите какво ще правят, а цялото предаване беше посветено на мен, ядоса се Ахмед Башев. Анонсирахте, че в Рибново е имало ислямски фундаментализъм, а там такъв няма. 


- Каквото да кажем решаваме ние, контрира Шикерова.


- Как да не кажа, че помаците трябва да са на ръководни постове, нали искаме интеграция, това е залегнало в програмата на премиера, аргументира се Башев.


По този повод БТВ излъчи запис от събрание на ДПС в Гърмен, където Башев казва в прав текст: "Само след няколко дена шефа на полицията в Гърмен ще бъде помак, скоро ще има служители в ДАНС помаци. Това не го правим защото мразим християните, а за да докажем че демокрацията не е дискриминационна. Това сме го обещавали и сега го реализираме".
 

- Това е дискриминация на религиозен признак. Тази длъжност се заема от човек с конкурс, вметна Константин Караджов.

- Трябва да се заеме от помак, това не е никаква дискриминация от моя страна, дискриминация е че няма помаци в силовите структури на държавата. Има такъв човек, който е офицер в полицията и е ясно, че когато е свободно мястото в Гърмен той да заеме мястото, осведоми Башев.

- Кой е този човек? попита Шикерова.

- Не го познавам. Министърът на вътрешните работи е написал, че в силовите министерства ще има хора от малцинствата, отговори Башев и посочи даде пример с назначаването на циганите на ключови позиции. Това искам и за помаците, каза той.


В крайна сметка водещи и гост завършиха миролюбиво и цивилизовано, Шикерова пожела успех на изборите на Башев, а той джентълменски благодари за правото да аргументира своята позиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6091 |18.09.2013 Скандал! Свещеник с пищов разграбва манастир . 38| 8796 |18.09.2013 Скандал във Вип Брадър за цигански гласове, прокуратурата атакува . 43| 6468 |11.09.2013 Ахмед Доган е сред най-добрите политици на прехода, четка го Борисов . 3| 5705 |27.08.2013 Скандал в Петрич за вещите на Ванга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads