Реклама / Ads
35| 13223 |21.04.2012 НОВИНИ

Скандал! НСО следяла хора на НАТО, Първанов дал бронирана кола на Манол Велев

.
НСО плаче за реформа
Нов скандал се завихря около Националната служба за охрана. Години наред тя събирала неправомерно информация за представители на НАТО, политици и чужди дипломати. Част от информацията била използвана за шантажиране. Това заяви в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ-7 подп. Николай Марков, бивш служител на НСО.
 
Според него Георги Първанов като президент лично разрешил съветникът му и негов приятел Манол Велев да се движи с брониран автомобил, с който возели Тодор Живков. Принуждаваха служители да лъжесвидетелстват за катастрофи с коли на НСО, в които е бил Първанов, допълни Марков.

Голяма част от служителите в българското разузнаване пък били агенти на руските тайни служби. По силата на подписан договор те минавали задължително едногодишно обучение в Москва, където ги вербували да работят за руските служби, наля масло в огъня ген. Атанас Атанасов, бивш шеф на Националната служба за сигурност-контраразузнаването (НСС). Това са само част от невероятните разкрития, които направиха двамата гости на Емил Кошлуков. Скандалните разкрития следваха едно след друго, от което водещия направо губеше дар слово.

Оказа се, че немалка част от ръководството на НСО е лишено от достъп до информацията на НАТО. Причината е принадлежност на тези началници в миналото към Държавна сигурност.

От НСО изтича информация към подземни босове. Така е от години, категоричен бе Николай Марков. Той предоставил документи, които разкривали порочните пректики в парламента и президентството, но до момента нямало никаква реакция по очевидните нарушения.

Геори Първанов трябва да бъде разследван за допуснатите абсурдни практики в службите, защото 10 години безобразията са се вършили под благосклонния му поглед, котегоричен е ген. Атанасов.

 

Разговорът на Емил Кошлуков с ген. Атанас Атанасов и подп. Николай Марков по проблемите на специалните служби в България можете да прочетете в рубриката „Интервю”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6476 |20.02.2012 И. Бокова: Хората без идентичност са по-враждебни . 23| 12504 |17.02.2012 Темата с бонусите била трудна за разбиране от хората . 39| 5598 |14.02.2012 М. Найденов: Изпускаме опасните язовири, спасяваме хората . 142| 6458 |10.02.2012 Кр.Велчев: За бедстващи хора няма незаконна помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads