Реклама / Ads
3| 5700 |27.08.2013 НОВИНИ

Скандал в Петрич за вещите на Ванга

.
Ванга
От фондация „Ванга” поискаха вещите на пророчицата да бъдат изнесени веднага, ядосани, че съветниците гласуваха да бъдат дадени на Историческия музей. Мотивираха се, че започват ремонт на къщата.
 
Със своя заповед кметът Вельо Илиев възложи на директора на музея Сотир Иванов до 31 август да освободят къщата на Ванга в м. Рупите, съобщава Струма. бг. 

Припомняме, че именно директорът на Историческия музей Сотир Иванов настоя пред съветниците вещите на Ванга да станат част от фонда на общинския музей, а впоследствие част от тях да бъдат представени в къщата в м. Рупите. Така не беше удовлетворено искането на фондация „Ванга“ да получи вещите на пророчицата.

Управителят на комплекс „Ванга” в местността Рупите Серафим Иванов заяви: Искаме да започнем ремонт на къщата на леля Ванга в местността Рупите. Затова фондацията изпрати писмо до кмета на общината Вельо Илиев, с което искаме да се изнесат вещите на Ванга, защото с решение, прието от ОбС, те са вече общинска собственост и с тях трябва да се разпорежда Историческият музей в Петрич. Ние искахме вещите да бъдат предоставени на фондацията. Кметът В. Илиев и председателят на ОбС Димитър Танев бяха „за“, но съветниците за наша изненада ги предоставиха на музея. Затова искаме директорът на музея Сотир Иванов да си прибере вещите. След като музеят си вземе вещите, ние имаме алтернативен вариант. Искам да успокоя хората, че къщата ще си бъде в напълно автентичен вид, подчерта Серафим Иванов.
Изненадан съм от решението на фондация „Ванга”. Първо искат вещите на пророчицата за експониране, а впоследствие се отказват от тях, каза вчера директорът на ИМ Сотир Иванов. Той призна, че не е готов с помещение, където да съхранява вещите на пророчицата.
Вчера в Общинската администрация бяха ядосани на С. Иванов, който настоя съветниците да гласуват това решение, а не може да го изпълни.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6423 |07.08.2013 Скандал на пресконференцията на протестиращите . 6| 8578 |02.08.2013 Скандал във Външно заради посланическо място в Прага . 176| 11094 |16.07.2013 Двама от ГЕРБ подпалили скандала с бюлетините . 103| 9934 |15.07.2013 Плевнелиев: Назначението на човек на Ал. Петров в МС е скандал!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads