Реклама / Ads
176| 11101 |16.07.2013 НОВИНИ

Двама от ГЕРБ подпалили скандала с бюлетините

.
Печатницата под охрана Източник: Булфото
Двама гербаджии, от близкото обкръжение на Бойко Борисов, са издали печатането на допълнителни бюлетини за изборите на 12 май. До това разкритие е стигнало разследването на прокуратурата.
 

То все още се пази в тайна, за да продължи събирането на доказателства, научи Фрог нюз от свои източници. Двамата информатори били силно разочаровани, тъй като месеци преди това се договорили с ръководството за някои от кандидатите в листите, но уговорката не била спазена.

Вместо предложените от тях активисти Цветан Цветанов, който отговарял за реденето на кандидатите за депутати от управляващата към онзи момент партия, поставил други хора. Въпросните информатори имали и бизнес предложения, които първоначално били поощрени, а след това пратени в девета глуха. Те потърсили подкрепа от Валентин Златев, шефът на ЛУКойл, но той им отказал съдействие, защото уж бил в лоши отношения с Борисов заради скандала с директора на митниците Ваньо Танов, кйто запечата бази на руския петролен гигант заради забавено инсталиране на техника за отчитане на наличностите.

Първоначално от ГЕРБ подозренията се насочиха към изпълителния директор на ТВ-7 Николай Бареков и Мая Манолова от БСП. „Червената” фурия от Кюстендил наистина е получила сигнал, както самата тя призна тогава, но истинският скандал бил подпален от доверените кадри на ръководството на ГЕРБ. Те просто решили да си отмъстят, че са пренебрегнати за сметка на други хора и други сметки.

 

Именно тяхната активност на 11 май сутринта довела до преждевременно активиране на прокуратурата и МВР, които от дни следели какво става в печатницата в Костинброд и чакали да видят накъде ще поемат палетата с бюлетини, за да ги закопчеят „на калъп”, както се изразяват ченгетата.

От ДПС научили, кои са информаторите, но направили сделка с ГЕРБ заради ударената група на движението във Варна, която бе осигурила купуването на около 50 000 гласа. В схемата бил замесен и сегашен виден депутат от ДПС. Посредници на ГЕРБ и ДПС се разбрали да си траят за разкритията, които уличават и двете партии в нелоялни, меко казано, действия спрямо закона по време на предизборната кампания.

 

В крайна сметка зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че 351 075 от намерените над 475 000 бюлетини в печатницата в Костинброд са били годни за гласуване. Това показвала завършената експертиза. Бюлетините са били броени на ръка, като за целта МВР изпратило в Мултипринт цял отбор служители, които да се справят със задачата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 89| 5698 |16.07.2013 Станишев: Готови сме да разговаряме с ГЕРБ . 43| 5872 |16.07.2013 Западът искал коалиция ГЕРБ-БСП заради предстояща война с Иран . 2| 5458 |16.07.2013 Изслушват двама кандидати за шеф на ДАНС . 33| 5698 |15.07.2013 НЦИОМ: ГЕРБ: 22 - 23 %, БСП - 19 - 20 %

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads