Реклама / Ads
3| 7180 |12.05.2017 НОВИНИ

Скандал! Тайно подмениха съдия от ВКС по мегаделото „Килърите “

.
Петър Стоянов-Сумиста и групата му за мокри поръчки
Задкулисието действа с пълна сила в съдебната система. Тайно е подменен един от тримата съдии във ВКС, които ще гледат мегаделото „Килърите “. Това научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата.
 

 Припомняме ви, че съставът беше публично избран пред журналисти на 7 април т. г. по искане на медията ни. Залогът е огромен, тъй като висшите съдии трябва да се произнесат  окончателно по най-тежките  доживотни присъди без право на замяна на лидера  на бандата Петър Стоянов-Сумиста  и неговите авери - Васил  Костов-Кеца и Георги Вълев. Те се сдобиха с тях заради две убийства-това на шуменския бизнесмен  Румен Рачев и адвокат Петър Лупов.

 

След тайната смяна на един от съдиите, излиза,  че изборът на магистратите е бил само за пред публика. Жребият тогава се падна на Татяна Кънчева, Жанина  Начева и Галина Захарова. Преди седмица, обаче въпросните съдии трябваше да разгледат искането на Сумиста  за промяна на мярката му за неотклонение. Изненадващо на заседанието вместо Захарова, се появи съдия  Петя Шишкова. Наши източници заявиха, че отсъствието на Захарова  не е било само за момента. Има предположения, че вместо нея, при гледане на делото по същество, ще се яви съвсем друг магистрат. Неговото име не е огласено до този момент.

 

В медийното пространство се появиха разкрития за това, че при много странни обстоятелства КОНПИ  е върнала голяма част от запорираните имоти на Георги Вълев, осъден ефективно  до този момент  за лихварство.  След активите, с които се е сдобил  е и луксозен хотелски комплекс край морето. Това означава, че в момента  той разполага с голям финансов ресурс. В същото време се разбра, че за кратък период от време Сумиста  е напускал близо 40 пъти затвора във Варна, за да посещава зъболекар.  Източници от пандиза споделиха, че за интервенцията  не са открити никакви доказателства или медицинска документация.  Така излизанията на свобода на  Петър Стоянов се оказаха напълно мистериозни.

 

Юристи са категорични, че с подобна  тайната промяна на съдебния състав  по  дело с огромен обществен интерес като „Килърите“, се създава  усещане за задкулисни договорки  за изхода му. За да се избегнат подобни съмнения Фрог  официално поиска информация от председателя на  ВКС  Лозан Панов информация  за причините,  довели до тайната смяна на съдебния състав.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10980 |14.04.2017 Скандал! В болница „Св. Анна“ изписвали огромно количество упойки, не се знае къде са . 0| 3836 |05.04.2017 САЩ тайно проверявали самолетите от Близкия Изток . 1| 3956 |03.04.2017 Седларски: Нека стане ясно, кой записва тайно министър . 10| 9745 |27.02.2017 Скандал! Синдиците на КТБ са похарчили над 120 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads