Реклама / Ads
33| 10730 |26.12.2018 НОВИНИ

Скандален пост на Руското посолство възмути България

.
Статия споделена в официалния фейсбук профил на посолството на Руската федерация в България предизвика много коментари в социалните мрежи и извън тях. Материалът е озаглавен ”По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма”.
 

Посолството на Русия е тиражирало коментар на сайта „Класа“ с автор Костадин Костадинов. Текстът обръща внимание, че никой не бил разбрал, че Русия е подарила елха, която е поставена в центъра на София. Материалът съдържа и опит за хумористична пародия на одата „Опълченците на Шипка“ от Иван Вазов.

 

Прочитайки текстът към поста всеки би останал с впечатлението, че това е официална позиция на посолството. Всеки има право на свое мнение и на споделянето му, особено когато става дума за медия, но случаят придобива друг оттенък, когато едно посолство очевидно подкрепя това мнение.

 

Възмутени от прочетеното изказват надежда, че някой е хакнал фейсбук страницата на руското посолство и това е недоразумение, защото не си представят иначе как текст като: "По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма.", може да се появи на стената им.

Целият текст копиран от Руското посолство гласи:

 

Миналата седмица Москва подари елха на София по случай Коледа, и тя беше сложена в центъра на столицата ни. Почти никой в България нямаше да разбере за това, заради бруталната американска цензура по уж “българските” медии, които позволяват за Русия да се говори само лошо и нищо друго освен лошо. Благодарение на безпримерния идиотизъм на малка група софийски умнокрасиви протестъри обаче цяла България разбра за елхата.

 

Те се събраха да протестират срещу нея, защото била част от “хибридната война” на Русия срещу страната ни. Когато минаващи на близо полицаи любезно искат документите им за справка, малоумната групичка се разбягва с крясъци срещу тази невиждана репресия, които след това се увеличават хилядократно във фейсбук.

 

Така ние българите разбрахме 3 неща:

1. Москва подари елха на София.
2. За първи път в историята на света имаше протест cрещу елха.
3. По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4384 |12.12.2018 Оставка на генерал от руското МВР заради имоти в България и Италия . 0| 4422 |25.10.2018 Словения отвори първото си посолство в България . 1| 3779 |25.10.2018 Откриват посолство на Словения в София . 0| 4965 |24.10.2018 Д-р Д. Петров за Фрог: Бюджетът на НЗОК е скандален, ще бъде сезиран Конституционния съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads