Реклама / Ads
35| 7894 |26.09.2012 НОВИНИ

Б.Б. и С.С. се скараха заради Биг Ша

.
Мишо Шамара го заплашват до 2 г. затвор Източник: avtora.com
Сергей Станишев сътвори нова Конституция, вдъхновен от скандал с Мишо Шамара. Соцлидерът се възмути, че е образувано дело срещу певеца заради песента му "Бяло, зелено и червено" и предложи да се възстанови член Първи, който да определи ГЕРБ като водеща и ръководна сила в държавата. Борисов от своя страна му се изсмя за несполучливия избор на химн на социалистите.
 

Ироничните идеи на Станишев за промени в основния закон прозвучаха от парламентарната трибуна след като стана ясно, че Шамара и колегата му Сарафа са привикани в Националната следствена служба.

Станишев цитира част от текста на песента "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!".

"Аз също споделям това отношение, нека съответните институции се самосезират и предприемат незабавни действия срещу мен. Спрете това безумие, защото е ясно, че се изпълнява политическа поръчка на ГЕРБ", призова бившият премиер.

Председателстващият заседанието Анастас Анастасов поиска лидерът на БСП да продължи и с останалата част от текста на парчето, където са използвани обидни сравнения за цветовете на националното знаме.

„Даже не сте интересен. За да избегна всякаква възможност за манипулация на народните представители, на всички български граждани, бихте ли дошли да цитирате останалата част от песента на Мишо Шамара. Да сравняваш българския флаг с определена функция на женския организъм на всеки лунен месец - и ние четем новини, какво си мислите", коментира Анастасов.

Станишев обаче продължи с декларацията, в която предлага името на страната да се изписва Република ББ България - с три „Б", за да се знае чия е. Според член Трети на Станишевата конституция пък Бойко Борисов е пожизнен министър-председател. Химн на държавата е песента "Всичко за благото на човека", изпълнена от Веселин Маринов.

Димитър Лазаров от ГЕРБ отговори, че е срамно в пленарната зала да се извършва такава гавра с българската конституция, и то от представител на партия, която иска да излъчи президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

"Странно е, че точно отляво най-често се говори за независимост на съдебната система, а в същото време излиза представител на БСП и държи сметка защо е образувано досъдебно производство. Очевидно този подход е характерен за тези хора, това е подигравка със съдебната система", добави депутатът.

Досъдебното производство срещу Мишо Шамара е образувано по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс: "който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева."

Колегата на Мишо Шамара Серафим Мартинов-Сарафа е извикан днес на разпит също като свидетел, тъй като "парчето на раздора" е общо.

Спорно от позициите на изпълнителите и на разследващите е кои точно моменти в текста на песента са станали повод за започналото наказателно производство. Заместник-главният прокурор и шеф на НСлС Бойко Найденов обясни, че е заради рими, които петнят герба и знамето, а не заради споменаването на управляващата партия.

Неясно остава за момента кой е сезирал прокуратурата, за да започне разследването, тъй като от ГЕРБ отрекоха да са те.

"Не знам какво толкова съм изпял, но явно съм докоснал някой с думите ми. За мен е малко смешно 2012 г. да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава, живеем в бъдещето, не в 80-те. Нали има свобода на словото? Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме", заяви Мартинов пред БГНЕС.

Рапърът определи историята за смешна, но опасно смешна, защото не знаел кое ще бъде следващото.

"Аз нямам намерение да обиждам когото и да е в песните ми. В тях пея това, което усещам и виждам. Трябва да се извиня на някого ли?", допълни Мишо Шамара, който днес трябва да бъде разпитан в Националната следствена служба (НСлС). Той обаче не коментира примерно червения цвят, който е символ на пролятата кръв за България и неговото сравнения с мензиса.

Това е чисто и просто пиар акция на Мишо Шамара, който отдавна не е сред водещите рапъри и е решил да завърти някакъв скандал около себе си, заявиха пред Фрогнюз.бг депутати от левицата. Те пожелаха да останат анонимни, тъй като не одобряват прибързаната реакция на своя лидер. В друга ситуация Станишев щеше да критикува остро подобен текст, а сега го използва като пропагандно оръжие. Сигурно в политиката вече всичко е позволено, категоричен е единия от депутатите, популярен активист на БСП.

"Станишев допусна най-големия гаф в своята политическа кариера. Този химн на БСП, който си избра - за бялото, зеленото и червеното, да си го пеят от сутрин до вечер. Ама страхотен хит са си избрали", коментира премиерът Бойко Борисов в Ловеч.

Нито знам кой е тоя рапър, нито го слушам, призна министър-председателят минути след като по телефона му бе изчетен текста на песента. Със сигурност няма да го слушам, заяви той.

Борисов посочи още, че не иска такива хора да са в ГЕРБ. Според него изпълненията на лидера на БСП са мотивирани от желанието му да се яви във всички медии.

„Той пее за трикольора на България. Че бялото се шмърка, зеленото се пуши, а червеното е цикъла на еди каква си, не мога и да го кажа. Аз се поинтересувах, сега са ги викали в следствието по някакво дело с Мишо Шамара, не исках и да слушам, това изобщо не ни интересува нас. Само че той си мисли, че по тоя начин може нещо да направи като в Русия, да ни върже с Путин, Пуси... Само че в припева на тази песен се пее “бяло, зелено, червено”.

Той излиза и чете декларация, че ние пресираме хората. А не ние ги пресираме и не се интересуваме от тях. Оня ден някакъв беше написал хвалебствено рап парче за мен. Нито съм чел едната, нито другата. ГЕРБ никакво отношение няма по тези песни. Да пеят каквото искат. Това, ако го пуснат на някое партийно събрание на БСП, тия, старите хора ще си оскубят косите, като чуят какво им пее Станишев”, отбеляза Бойко Борисов.

Съпартийците му призоваха Станишев да прочете на глас в Европейския парламент вулгарния текст, в който цветовете на трибагреника се свързват с марихуана и женски цикъл. Нека да изпее парчето заедно с Мишо Шамара и Сарафа в Брюксел, когато го избират за президент на ПЕС, коментираха от ГЕРБ.

В същото време главният прокурор Борис Велчев се обяви против образуването на дело срещу рапъра Мишо Шамара. Пред Mediapool той заяви, че е разговарял с наблюдаващия прокурор Милко Момчев и е изразил "несъгласие с неговите аргументи". Момчев е прокурор и по делото "Октопод".

"Ще поискам делото да бъде изискано за служебна проверка от Софийската апелативна прокуратурата и ще чакам нейното решение", каза главният прокурор.


Ето го и парчето!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5871 |26.09.2012 Отрязаха "алото" на патриарх Максим заради неплатена сметка . 25| 7097 |22.09.2012 Л. Местан избяга от „Панорама” заради К. Каракачанов и „пингвините” . 7| 6770 |20.09.2012 Скандално! Осветяват болните от СПИН заради наредба . 3| 5769 |20.09.2012 ДПС плаши с протести заради турския език в училище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads