Реклама / Ads
20| 25204 |28.12.2019 НОВИНИ

Слави Трифонов: Ще дадем 100 млн. лв. за пълния комфорт на властта. Добре, бе, не изпитвате ли отвращение?

.
Слави Трифонов
Вчера е имало извънредно заседание на Министерски съвет. Викам си: “Сигурно премиерът и министрите са се събрали извънредно заради бедственото положение в Перник”. Уви, не са се събрали по този повод. Събрали са се, за да си отпуснат 55 млн. лв. за нов правителствен самолет.
 

Представяте ли си колко са 55 милиона лева, предвидени за комфорта на властта, уважаеми данъкоплатци? Това са десетки благотворителни кампании “Българската Коледа”. Мога да го кажа и по друг начин - 55 милиона лева вероятно са стотици влакови композиции с пластмасови капачки за кувьози.
Но това не е всичко - през 2020 г. ще дадем също и 44 милиона лева за преторианската гвардия на властта - НСО.


Тоест, уважаеми данъкоплатци, не искам да нарушавам коледния ви дух, но през следващата година ние ще дадем 100 милиона лева за пълния комфорт на властта. Как се чувствате от този факт? Коледно ли ви е? Пука ли ви? Не знам за вас, аз лично съм дълбоко омерзен и не мога да премълча вчерашния отвратителен акт на властта.

Наскоро чух бившия шеф на “Авиоотряд 28” Цвятко Луканов да казва, че сегашният правителствен самолет “Фалкон” “не е в състояние, което да налага неговата смяна” и при правилна поддръжка може да бъде използван години наред.


Заради един неприбран колесник и заради един отказал дисплей обаче, правителството е решило да похарчи едни 55 милиона лева за нов самолет. И ще си има два самолета. Даже три, защото “Авиоотряд 28” разполага и с “Еърбъс А319”.

А знаете ли, например, уважаеми данъкоплатци с коледен дух, че страната ни не разполага с нито един хеликоптер за спешна медицинска помощ? Знаете ли, че България е единствената страна в ЕС, която няма хеликоптерна спешна медицинска помощ, т.нар. HEMS система?


Знаете ли, че от 2003 г. държавата Румъния, с която често се сравняваме, разполага с 11 летателни апарата за спасителни мисии, а наскоро е поръчала още 3 нови хеликоптера?
Знаете ли, че през 2020г. Румъния ще има 14 летателни апарата за спешна помощ, а България ще разполага евентуално с един хеликоптер за спешна помощ и с три правителствени самолета.


Тоест, уважаеми данъкоплатци с коледен дух, правителството ни предпочита да харчи нашите пари за своя пълен комфорт, а не за животa на гражданите, поставен в извънредна ситуация.

Според европейската статистика, медицинските хеликоптери могат да намалят жертвите на пътя с до 30%. Но нищо - по-важното е, че с три правителствени самолета комфортът на властта ще е увеличен с 100%.


В този ред на мисли, помните ли, уважаеми данъкоплатци с коледен дух, катастрофата с кортежа на председателя на НС Цвета Караянчева край Шумен тази есен? Помните ли, че Караянчева беше транспорирана спешно с “Авиоотряд 28” до София заради счупена ключица, а пострадалото простосмъртно 10-годишно дете беше оставено в ръцете на простосмъртните лекари от Шумен? Защо не разбрахме имената на пострадалите простосмъртни, защо журналисти не тичаха да питат майката на детето, която е шофирала колата, как се чувства? Защо никой не попита майката дали е вярно, че след катастрофата иска да емигрира? Защо не ги видяхме? Защо не чухме тяхната версия за инцидента?


Не, не ги чухме. За сметка на това разбрах, че утре Цвета Караянчева ще говори за катастрофата пред Мон Дьо. Мон Дьо - журналистът, който представя човешкото лице на интервюираните. Сигурен съм, че и утре ще се справи. Ще чуем “човека-политик” Караянчева, но няма да чуем простосмъртната майка.

 

И така, догодина новият правителствен самолет за 55 милиона лева ще дойде - със сигурност няма да го чакаме с години като американски изтребител F-16!
Ще дойде новият самолет, ще качи Беновска, Мадам В., репортерката на ПИК и другите журналисти от породата “корги” и вкупом ще отлетят, за да отразят поредния “международен успех” на премиера.
А ние, тук на земята, ще търсим вода за Перник и ще събираме капачки за медицинските сестри.
Добре, бе, не изпитвате ли отвращение?

 

Слави Трифонов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8390 |22.12.2019 Слави Трифонов: Политиката ни е тъпо шоу, което се прави от аматьори, некадърници и хора с абсолютна липса на морал . 10| 7827 |12.12.2019 Слави поиска оставката на Джамбазки . 6| 5329 |10.12.2019 Най-одобряваната личност е Румен Радев, следват го Мая Манолова и Слави Трифонов . 25| 7027 |06.12.2019 Слави Трифонов: Ще регистрирам нова партия, не можете да ни спрете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads