Реклама / Ads
14| 8437 |09.07.2021 НОВИНИ

Слави Василев: Радев е истински шанс за българската политика и служебният кабинет го доказва

.
Слави Василев Източник: БГНЕС
За една година българското общество извървя немалко път и за съжаление и последните десет година не бяха най-добрите. Благодарение на служебния кабинет и фактът, че Борисов не държи юздите, много хора успяват да видят и разберат, макар и далечно колко безобразно е било управлението на държавата ни. Това каза политологът Слави Василев в ”ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев” по ТV+
 

В характеристиката на служебния кабинет политологът изтъкна, че много млади и кадърни хора, учили в чужбина, не са допускани в българската политиката, но Радев направи точно това, назначвайки служебния кабинет. Човек като Кирил Петков не би търпял отношението на бившите министри към министерството "като към губерния".

 

Положителна оценка получи и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, който "влезе остро в модела Рашков" и това е "единственият начин да се справи с лобито на Борисов в МВР". Рашков беше определен като "много успешен министър".

 

Запитан за предстоящите избори, той подчерта, че без Бойко Борисов ГЕРБ е нищо и въпреки досегашното управление, хората го разпознават .

 

Относно "Българските патриоти" Василев предположи, че вероятно няма да прескочат 4% граница, защото играли ролята на бивша "патерица на Борисов", от който се дистанцират, но също заслужават внимание поради факта, че имат нелоши тези и качествени хора.

 

ДПС определи като "абсолютно токсична партия" и подчерта спрямо нея "трябва да има червена линия, която не се прескача".

 

"БСП имат положителна и по-скоро успешна кампания, но не успяха да яхнат слогана “промяна”, но все пак показват последователност и техните тези не са лоши" - каза политологът.

 

"Слави Трифонов - смятам, че ще излезе първи, няма да отстъпи на заявките, които е дал в публичното пространство да не се коалира със статуквото" - коментира той. Според него, ако протестните партии нямат 121 депутати, ще има кабинет на малцинството, подпрекен и от партиите на статуквото, което е неблагоприятен сценарий за Трифонов и най-вероятно той ще избере предсрочни избори.

 

"Демократична България" са във възход, очакват добър резултат. Посланието за прокуратурата е това, което ги води напред." - завърши Василев

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 4127 |09.07.2021 Слави Трифонов: Репортерът на “Льо Монд” или преводачът не са ме разбрали за хомосексуализма . 46| 3168 |09.07.2021 Румен Радев откри срещата на върха на инициативата „Три морета“ . 36| 4879 |08.07.2021 Джо Байдън поздрави Румен Радев и Кирил Петков за ”Три морета” и подчерта важността на борбата с корупцията . 9| 3002 |08.07.2021 Радев: Централна и Източна Европа ще станат по-привлекателни за стратегически инвестиции от голям мащаб в рамките на ”Три морета”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads