Реклама / Ads
3| 3587 |27.08.2021 НОВИНИ

Слави Василев: Възможността партиите на протеста да съставят кабинет клони към нула

.
Петко Георгиев и Слави Василев
Смятам, че БСП бе логичният избор на президента Радев. Възможността всяка партия на протеста да състави кабинет клони към нула. Това каза по БТВ политологът Слави Василев.
 

Има две хипотези. Или Слави Трифонов ще обоснове курса на своята партия в интервюто си пред БНТ, или ще обоснове рязък завой. Смятам, че той ще обясни как всички останали са виновни. Което значи, че няма да се реализира трети мандат.

Плаващите мнозинства позволява на истината да изплува. Всяка група ще каже какво мисли за бюджета. Плаващите мнозинства са шанс.

 

БСП следва да играят играта до край. Г-н Христо Иванов формално ще седнат в една зала в БСП.

 

Петко Георгиев също коментира политическата обстановка:  

 

Даването на мандата го обрича на неуспех. Винаги има шанс в политиката да се случи неочакваното. Прекрасен шанс БСП да бъде в центъра на вниманието. Още една гледна точка може да погледнем-възможност ли е това или опасност да се състави правителство, което ще лежи на плаващи мнозинства. Казвам го със съзнанието, че за гласуване на едно правителство са достатъчни 63-ма депутати. Смятам, че тази интрига ще свърши. Няма мнозинство за съдебна реформа.

 

Пред всички партии, които ще участват в разговори за правителство стои дилема дали да заложат, че в следващо НС ще бъдат по-представени или ще понесат наказателен вот за това, че не са съставили правителство. Битката е да се види в очите на обществото кой ще изглежда виновен за несъставяне на правителство. ДБ показват добра възходяща тенденция, която може да се затвърди на президентските избори. Ако издигне убедителна кандидатура, те биха се издигнали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3620 |27.08.2021 Калоян Велчев: Ключът за съставяне на правителство е у Слави Трифонов . 25| 6308 |26.08.2021 Слави Василев: Ще има нови избори, освен ако Трифонов утре в национален ефир не обоснове някакъв голям завой . 10| 9584 |26.08.2021 Министър Василев: Политическата отговорност за този бюджет е на този парламент, затова ви се плащат заплати . 43| 62233 |26.08.2021 Доживяхме! Слави Трифонов с първо телевизионно интервю

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads