Реклама / Ads
25| 6307 |26.08.2021 НОВИНИ

Слави Василев: Ще има нови избори, освен ако Трифонов утре в национален ефир не обоснове някакъв голям завой

.
Слави Василев Източник: стопкадър, bTV
Ще има нови избори, освен ако лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов утре в национален ефир не обоснове някакъв голям завой. Това обаче силно ме съмнява. Ако това не се случи и отидем на нови избори – няма нищо фатално. Това коментира пред bTV политологът Слави Василев.
 

Припомняме, че утре Трифонов ще отговаря на въпросите на Бойко Василев по Българската национална телевизия. Така от много време насам лидерът на „Има такъв народ“ ще се появи в национален ефир.

 

„Всичко зависи от г-н Трифонов и г-н Тошко Йорданов“, смята той.

 

Според него ходене на нови избори ще коригира тази част от партиите, които не показаха зрялост в 46-тия парламент. „Да се надяваме, че наесен с песен ще бъдат малко по-сговорчиви в Народното събрание“, добави политологът.

 

„Ако от първи към трети от „Има такъв народ“ не направят завой, може би трябва да излязат под 4%-та бариера и тогава да се сетят, че българската политика в рамките на парламентаризма изисква диалог. Последователността очевидно не им носи необходимите политически дивиденти“, каза още Слави Василев.  

 

„Няма как да има правителство при заявките на партийните лидери от края на последния вот насам. Отиваме към нови избори. Ще се задълбочи не просто политическата, но и всички кризи, които назряха в последно време“, каза от своя страна колегата му Георги Киряков.

 

По думите му както президентът, така и партийните лидери не успяха да си свършат работата след изборите на 11 юли.

 

Според Киряков картината след новите избори няма да е много по-различна от резултата след 4 април. „Това отново ще доведе до патова ситуация. Най-вероятно ще се стигне до същото изнервяне на политическата ситуация и до същото управляване от служебен кабинет. Трябва да се прецени внимателно и кой ще бъде президент“, обърна внимание той.

 

Според Киряков дори и БСП да предложи служебния кабинет като редовен, той няма да мине в Народното събрание.

 

Слави Василев пък не смята, че изобщо фигурите на служебният кабинет, които показаха, че предизвикват доверие у хората, ще позволят да бъдат употребявани от един трети мандат, чийто шансове за реализация са много малки. „Хората ще си запазят потенциала, за да могат да го реализират в момент, когато ще бъде необходим“, отбеляза той.

 

„Под формата на бъдеща партия“, добави Киряков.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9579 |26.08.2021 Министър Василев: Политическата отговорност за този бюджет е на този парламент, затова ви се плащат заплати . 43| 62225 |26.08.2021 Доживяхме! Слави Трифонов с първо телевизионно интервю . 59| 8309 |26.08.2021 ”Има такъв народ” губят доверие. При нови избори стават трета политическа сила . 24| 14618 |25.08.2021 Илиян Василев: ИТН продължават да се самоубиват бавно, но необратимо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads