Реклама / Ads
4| 3272 |23.01.2023 НОВИНИ

Георги Киряков: Гълъб Донев може и да е по-следващ служебен премиер

.
Георги Киряков
Продължава досегашната политика на президента. Нищо друго не виждам. Той е харесал кабинета на Данев и иска да продължи с него до следващите избори. И не само. Гълъб Донев може и да е по-следващ служебен премиер. 
 

Това каза по БТВ анализаторът Георги Киряков. Той допълни:

Не зная дали са се обезличили политическите партии. Бяха на политическия пангар толкова години. Някой се опитва да прокарва темата за президентска република. Партиите пак ще са водещи в политическия живот. 

 

Коя подкрепа търси Корнелия Нинова, след като социалистите са разочаровани?! радев може да привлече чрез свой проект разочарованите гласоподаватели. Старите лица на БСП правят алтернативна левица. ще видим динамика от 2001 година. Президентът каква точно подкрепа търси от социалистите? 


Борисов не си е отивал от политиката ни. Когато Костов имаше проблем да излъчва лица от своята партия, той излъчваше други лица. Така опитва да консолидира вот. 


Слави Василев допълни


Опитвам да коментирам преди обстоятелствата и това носи своите рискове. не успях да прогнозирам кой ще е новият премиер. Ние отиваме на избори със същото оскъдно меню. Това не решава обстоятелството, че лидерите няма да се променят. Има необходимост от свежа кръв. Лидерите ще трябва да се “раждат” от самосебе си.  

Любопитно е как политическия ни елит “зрее”.

 

Ако прогнозите се потвърдят, може да има коалиция между ГЕРБ, ДПС, БСП и БВ. това означава ,че елитът е готов да се спогоди, въпреки политическите си възгледи. Обезличаването на политическата система съвсем ще излезе наяве. Тези хора трябва да се разберат, независимо какво говорят пред камерите. 

 

Аз съм коментатор и споделям възгледите си - партиите винаги ще са съществен фактор, но когато им поставите отговорността да се разберат, очевидно това не могат да направят. Трябва да разсъждаваме за една различна форма на управление. 

Никой няма способност да каже как да се реши бъдещето, но очевидно трябва да има смяна на този елит. Той става бавно и трудно.

 

Ако не бе президента нямаше да видим размяна на съществените роли, а щяхме да сме със същото “меню”. Ако не се появят нови лица около президента, ще вървим от избори в избори. Но няма катаклизъм, защото държавата върви.  Очевидно има нужда от нови лица в политиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4239 |22.01.2023 Доц. Георги Лозанов: Имаме нова тройна коалиция - ГЕРБ, БСП и ДПС. Опитът за промяна завърши . 8| 3437 |21.01.2023 Гълъб Донев ще остане служебен премиер и в нов кабинет на Радев . 5| 5691 |19.01.2023 Калин Георгиев към медиите: Не е красиво да сте четвърта съдебна инстанция. На вас ви е секси . 4| 3220 |15.01.2023 Георги Свиленски: Следващото правителство няма да е на БСП и няма как да бъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads