Реклама / Ads
7| 8300 |11.07.2019 ЪNDERGROUND

Резултатат от срещата на футболни босове при Борисов - бой на ”сини” фенове

.
Боят настана... Източник: Спорт-экспрес
Три дена след знаковата среща на футболни босове при премиера Бойко Борисов, на която бе гръмко оповестено спазване на феърплей, „сини“ фенове се млатиха в Братислава. „Противници“ им били полски и холандски запалянковци. Арестувани са между 30 и 50 българи – данните от различните източници се разминават. Нашите твърдят, че са били предизвикани.
 

Традиция е да не признаваме вина. Преди две години пак „синя“ агитка участва в батални сцени в Хърватска. Тогава феновете ни твърдяха, че са нападнати, оплакаха се и от полицейско насилие…

 

Побоищата между футболни агитки в България са нещо обичайно. Заради тази агресия на стадионите не стъпват много любители на футбола, не водят и децата си. Насилието отвращава, но има босове и политици, които толерират подобно поведение. Нещо повече, използват го за задкулисни сделки и дори за политически и етнически натиск.

 

Странно е друго. Защо масов бой с футболни запалянковци е новина №1 на централни медии? Излъчват се обширни репортажи, търсят се дипломати и представители на институции за коментари. В същото време важни за всеки българин теми остават "в сянка". За цените на тока, например.

 

Босовете си стиснаха ръцете, срещата при Борисов бе отразена сякаш бе заседание на ООН за предотвратяване на трета световна война и резултатът… не закъсня.

Управата на „Левски“ ще се разграничи от бойната изява на ултрасите. Боби Михайлов ще обясни, че възпитанието на феновете не е задължение на БФС. Самите участници в баталията ще повтарят, че са невинни, може и кадри от телефоните си да покажат, че са се държали като на симфоничен концерт.

 

След още три дни всичко ще утихне – до следващия бой, този път по улиците и стадионите у нас. На екрана тогава ще се появи вездесъщия запасняк от полицията ген. Василев, който ще повтори клишетата, с които ни облъчва от години. Загрижени сме, правителството прави всичко въможно, БФС също, но...

 

Всичката ни работа е такава: силни на сеира и нула внимание за важното. Иначе сме загрижени.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6700 |09.07.2019 Европол: Над 550 тона нелегални пестициди са иззети през 2019 г. . 2| 6718 |09.07.2019 Разбиха работилница за скимиращи устройства . 8| 21237 |05.07.2019 Тол-полицията (не)ни пази, а ”разкешва” . 8| 7439 |04.07.2019 Разкриха две фабрики за нелегални цигари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads