Реклама / Ads
0| 3815 |20.05.2022 НОВИНИ

По следите на един г*з: Дилов защити Момчилова

.
Източник: bTV/БГНЕС
По следите на едни задни части тръгна днес обществото в онлайн пространството. Причината - реакциите след решението на СЕМ да санкционира риалити предаването “Ергенът” и острите изказвания на шефката на медийния регулатор Соня Момчилова, според която форматът е “интелектуален холокост” и води до морален упадък.
 

Автор на репликата “Ще ти скъсам г*за” претендира за висока нравственост и се прицелва в риалити формат, вместо да следи начина, по който се отразява войната в Украйна от родните журналисти и гласува с “въздържал се”, когато медийният регулатор решава дали да спре руската телевизия в България. Такива коментари се появиха за Соня Момчилова, която от съвсем скоро е председател на Съвета за електронни медии.

 

И особено изненадваща се оказа една реакция в нейна защита, която дойде не от кого да е, а от депутата от ГЕРБ Любен Дилов - син. Настоящият народен представител беше част от “Ку-Ку”, сатирично предаване на БНТ, зад което стои както самият той, така и Соня Момчилова. В екипа е и Слави Трифонов.

 

Оказа се, според твърденията на Любен Дилов - син, че Соня Момчилова стои “частично” зад текста на парчето “Ще ти скъсам г*за”. Големият принос за патетичния “мачистки” израз, както се изразява Дилов, е самият той. Не знаем това дали е хвалба или самопризнание. 

 

“И въпреки, че само Соня е изписана като автор, нейни са всички истински прояви на поезия, докато простотиите - както обичайно - са най-често мои, на Слави и на останалата част от екипа. Понеже бях редактор на почти всичко, което излиза от името на Ку-ку, не намирах за редно да се изписвам и като автор. Затова и моето име отсъства. Не съжалявам за нито ред от онези години, защото написаното, сниманато и изпятото от Ку-ку отдавна е градски фолклор, а фолклорът е фолклор - народно творчество, стоящо леко встрани от временните категории за добро и лошо”, пише Дилов и определя като неуместна атаката спрямо Соня Момчилова за блусът “Ще ти скъсам г*за”. 

 

Уви, въпросът не е нито в “Ергенът”, нито в това какви са творческите качества на Соня Момчилова. Въпросът е в това Съветът за електронни медии кога ще започне да се занимава със съществени за обществото въпроси, какъвто в момента е начинът, по който се отразява войната в Украйна. Има ли проблеми със събеседниците в националните медии, руската пропаганда живее ли свободен начин на живот в медийното пространство у нас и опасно ли е (и колко точно) това. 

 

Вместо това обаче обществото (и очевидно политиците) са тръгнали по следите на един г*з и една реплика, която… е, няма чак такова значение. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3130 |18.05.2022 Обединеното кралство подкрепя идеята за международен трибунал над Путин . 0| 2987 |18.05.2022 Финландия и Швеция подадоха молби за присъединяване към НАТО . 0| 3142 |17.05.2022 Лавров: Присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО ”не прави разлика” . 0| 3193 |17.05.2022 Проф. Никола Владов: Падат се по два донора на един милион души население

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads