Реклама / Ads
8| 14710 |19.09.2017 ПОЛИТИКА

Следовател и политолог: Посещението на Чайка ни изхвърли окончателно от Шенген

.
Руската прокуратура е единствената военизирана в света, нашата външно не е, но следва руския модел. Това каза Бойко Атанасов пред BIT ТВ.
 
Според Момчил Дойчев посещението на руския главен прокурор Чайка е лош сигнал към Европа."Не е възможно Чайка да е в България и България да бъде приета в Шенген.По състояние на корупцията Русия е на 137 място в света, ние сме 75-ти. Как тогава руските прокурори ще ни обучават да се борим с корупцията. Русия е на четвърто място в света по брой на убийствата на глава от населението, това е оценка за работата на прокуратурата", каза политологът.

Според следователят Атанасов фактът, че въпроса за фалита на КТБ излезе от рамките на България доведе до нервност и безпокойство в някои лица във властта.

Политологът припомни ,че прокурорът Чайка е един от разследваните руски граждани по "Закона Магнитски" и не е допускан в Европа. "Чайка има шикозен хотел на стойност от половин милиард евро в Халкидики, Гърция, построен с откраднати пари от руските граждани, синовете му имат дворци на Женевското езеро, но е смятан за дясната ръка на Путин и на практика е недосегаем", каза още Дойчев.

Според него, вероятно именно руски интереси стоят зад ударите срещу български военни предприятия. "Русия може да продава само оръжие, а след като приходите от петрол и природен газ се сринаха, това остана много важно перо за Москва", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8669 |19.09.2017 Люба Кулезич: Цацата да мисли какво ще стане с нея, когато Чайката отлети . 8| 6736 |19.09.2017 Борисов и Чайка обсъдили уж тероризма, а всъщност разследванията по "Магнитски" . 3| 4277 |19.09.2017 Атанас Славов: Посещението на Чайка е като на вицекрал в подчинена територия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads