Реклама / Ads
73| 35042 |13.06.2021 НОВИНИ

Случката с президентския съветник Пламен Узунов е гаф

.
Пламен Узунов Източник: БНТ
Отишъл президентският съветник Пламен Узунов в столично заведение, поприказвал си с бившия митнически шеф, пили по кафе и като си тръгвал, получил плик. По време на разговора телефоните на двамата били на някакъв шкаф, далеч от тях. Снимки от случката излизат първо в една, после в още медии.
 

От „Дондуков“ коментирали, че това е манипулация.

 

Ексмитничарят Петко Петков обяснил по Нова тв, че в плика имало бутилка ром и кутия с пури – благодарност за оказано съдействие от Узунов за трансплантация.

Може да е така, но може и да не е.

 

Ужасно глупаво е подобно поведение от страна на Узунов. Негово задължение, освен да съветва държавния глава по правни въпроси и по борбата с корупцията, е да не дискредитира институцията. За първото не знам, но второто не му се получава.

(Не)знайно защо, но той е наричан в някои кръгове „сивият кардинал“ на предишното и сегашното служено правителство. Говори се, че именно той стои зад избора на голяма част от министрите, както и зад новите лица, които заеха местата на освободени от длъжност кадри на старата власт. Името му се свързва и с пловдивската масонска ложа „Слънце-Ориент“, създадена и лидерствана от бизнесмена Георги Гергов. Гергов бе изключен от БСП, саботира Корнелия Нинова, но в същото време е много близък с Бойко Борисов и Делян Пеевски. Има съмнения, че именно оттам се провокират скандалите при „червените“, но и назначенията на хора в служебния кабинет.

 

По този начин в МВР не бяха предпочетени някои доказани (по резултати) експерти за сметка на лица, свързвани с т.нар. „библиотекари“. В ръководството на агенция „Митници“ бяха върнати хора със съмнителна репутация, които много наподобяват по манталитет на работа доскорошните шефове, съвсем основателно подозирани в корупция. Говори се за дългогодишен трафик на дрога, както и канал, проверяван чак на митницата в Горубляне по неясни причини.

 

Пак чрез Узунов главният прокурор Иван Гешев се опита да атакува президента Радев. Добре, че Гешев мина всякакви граници и по този начин предизвика масовите протести през лятото на 2020 година…

 

Един съветник на президента трябва да знае как да се държи, къде да ходи и с кого да се среща. Ако не е наясно или не му пука, не му е мястото там. Но е недопустимо заради него да се дава лесен повод за атака срещу държавния глава и сформираното от него служебно правителство. България се намира в изключително сложна ситуация, обществото се опитва да отхвърли окончателно модела „Борисов“ и всеки ангажиран в този процес трябва да е на висотата на времето и отговорностите.

 

Президентът Радев неведнъж е споделял, че винаги предпочита истината пред удобни и фалшиви мнения. Още ли е така?

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3437 |01.06.2021 Антон Кутев: Не е вярно, че Орешарски е съветник на Янев . 0| 5309 |26.05.2021 Само във Фрог: ДКСИ мотае президентския съветник за отнетия му достъп до класифицирана информация . 7| 3420 |26.05.2021 Окончателно! Президентският съветник Илия Милушев незаконно е бил арестуван . 19| 6187 |04.05.2021 Президентският секретар: И днес не се размина. И пак лъжи...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads