Реклама / Ads
16| 6384 |23.09.2010 НОВИНИ

Слуховете за Кюлев като президентски съветник стресирали разследването

.
Цв. Цветанов
В Пловдив има симбиоза между Сл. Атанасов, С. Станишев, президента и бизнесмена Гергов за запазване на статуквото; Килърите са съпричастни към 5 убийства; не е изключено да има мотив и за убийството на Кюлев.
 

В един от ТИР-овете е имало цветни метали
, престъплението е изцяло криминално деяние,обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 53-годишния шофьор нощес. Той разказа, че наши роми крадяли кабели и в чужбина, за което имало партньорски сигнали. Вече имало идея за ограничаване на пунктовете за цветни метали. Сумата, която се взима от откраднати кабели, е много малка, каза министърът.

Не може да се прехвърля всичко като отговорност върху един министър, та бил той и Цветан Цветанов
, коментира вицепремиерът по повод черното тото и корупцията в българския футбол. Това, за което ме питате в момента, трябваше да се свърши още в началото на прехода, обяви той и поиска сериозен контрол за произхода на парите и при футболните отбори, и при медиите. Навсякъде, където има сигнали, работим много активно, увери министърът.

Групата Килърите е съпричастна към 5 убийства, в т. ч.  на Юри Галев и Румен Рачев, каза Цветанов. Убийствата на адвоката Луков, на съдружника на Ковачки, собственика на "Софийска баница" също се разследват, добави той. За убийствата на Р. Рачев и адвокат Луков, ако имахме задълбочен хоризонтален анализ, вкл. и на банковата система, е имало един мотив - разпределяне на остатъци от пари, които Кюлев е имал като задължения към собственици на банки. Адвокатът Луков е бил запознат с тези процеси, дължали са му се пари, както и на Р. Рачев. Не е изключено да има мотив и за убийството на самия Кюлев, добави той. Оперативната свобода, която дадох на служителите, ще даде резултат, обясни министърът. Не смятайте, че политиците не носят отговорност за всичко, което се е случило в България за последните 20 години, затова ще има и съпротива. Говореше се в публичното пространство, че Кюлев е съветник на президента и оттам може би е идвало стресирането да се върши работа, допусна Цветанов.

В момента се детайлизирал прецизно всеки елемент от престъпната група, каза министърът. Ролята на Сумиста е основна. Операцията по задържането му трябвало да стартира тази сутрин, но поради информацията, че той ще излезе много тежко болен от престоя си в болницата, трябвало да се избърза. Сумиста влязъл с 12 000 евро в болница. Вие носите ли на лекар такава сума с вас, попита Цветанов и добави, че според прегледа в МВР-болница Сумиста се оказал здрав.

Драгановеца е бил с ефективна присъда - първо в Казичене, после в Бобовдол. Бил по рехабилитации, защото непрекъснато му се поставяли диагнози.

Докато не бъде внесен обвинителния акт
, темата Октопод ще ни върти, каза министърът. Когато се смесват рекет, с изнудване, с пране на пари, едното се доказва по-бързо от другото, обясни той.

В къщата в Елин Пелин, където имало проникване от МВР, било намерено оръжие на бащата на "пострадалия", държано незаконно. Това било основание да се влезе, каза министърът и добави, че оръжие трябва да се съхранява по надлежния ред. Търсихме и пушки, но намерихме незаконен пистолет. В костенец стана извършване на убийство със законно оръжие, а какво остава с незаконно, попита Цветанов и каза, че общият контекст е, че всички сме равни пред закона.

Славчо Атанасов е един добре структуриран хамелеон, коментира Цветанов подкрепата на БСП за кандидатурата на Атанасов като кмет на Пловдив. Там има симбиоза между Атанасов, Станишев, президента и бизнесмена Гергов, за да се запази статуквото, обясни той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4968 |15.09.2010 Пращат в затвора зет на президенски съветник . 9| 5884 |02.09.2010 Ив. Калфин: Слуховете, че съм кандидат-президент, са преувеличени . 10| 6099 |05.08.2010 Ат. Атанасов: Съветник на Първанов чрез ДКСИ пробил системата на НАТО . 2| 4862 |26.07.2010 Общински съветник в комбина с „Фалшификаторите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads