Реклама / Ads
0| 4941 |28.05.2008 НОВИНИ

София блокирана официално

.
Поредна блокада на центъра и други квартали очаква столицата днес. Трафикът ще бъде сериозно затруднен, предупреждават от МВР. Причина за блокадното напрежение и несгоди е ясна: протести.
 
Организират ги от Националната федерация на таксиметровите шофьори в България.

МВР аперила към гражданите, ако нямат спешна работа, да си останат по домовете или в офисите, както и да не използват личните си автомобили. По този начин щели да дадат своя принос за облекчаване на трафика и няма да образуват допълнителни задръствания в целия град.

Заради протестите се налагат някои ограничения на движението в столичния град. Те се изразяват в следното:
От 10.30 до 13 часа се забранява навлизането на МПС в двете посоки по:

- ул. "Оборище" между ул. "Раковски" и бул. "В.Левски";

- ул. "11-ти август" между бул. Дондуков и пл. "Св.Ал.Невски"; - бул. "Цар Освободител" между бул. "В.Левски" и ул. "Раковски".

От 8.00 часа до приключване на митинга се забранява престоят и паркирането на МПС с изключение на автомобилите, които превозват участниците в митинга в тези райони.
Друга екстра към протестите ще е шествието на над 500 камиони от 8.00 часа до приключване на митинга.
За тях столична община е разрешила маршрута от с. Казичане по южната дъга на Околовръстен път; северната дъга на Околовръстен път - с. Казичане.

Около 300 таксита също ще протестират в София, с искания за по-голям контрол при изразходване на средствата за пътища и ясни правила в бранша. Това го искат и самите граждани, но никой не им обръща внимание.
Националната федерация на таксиметровите водачи в България има разрешение за двучасов митинг, от 11.00 до 13.00 часа пред храма „Св.Александър Невски".

Нашето коментарче: В прессъобщенията на различните служби на МВР по повод автоблокадата на София никъде не се споменава как гражданите да си свършат работата, защото все пак е средата на седмицата. Не се казва и нищо по въпроса дали МВР-то е обяснило на работодателите, че затрудненията могат да ударят по изпълнение на служебните задачи от техните подчинени. В призива да не пътуваме и паркираме в центъра не е уточнено дали тази препоръка се отнася до политици, Бойко Борисов, министри и бизнесмени в скъпи коли. Което навежда обикновените столичани и гости на града на някои нерадостни мисли... В същото време подкрепяме протестиращите, защото са прави. Но допълваме протестните им лозунги с едно просто питане: кой печели от далаверата с акцизите и цените на горивата? Не са ли двама-трима души, близки до властта и президента?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12104 |28.05.2008 Овчаров предвиди инфлацията; Софиянски "изкопа" бг петрол . 0| 6261 |26.05.2008 Билетчето за градския транспорт в София скача на левче . 9| 5002 |25.05.2008 Бойко Борисов обвини абитуриентите за петъчните задръствания в София . 2| 4655 |23.05.2008 Близо 3 млн. коли кръстосват страната, вероятно половината са в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads