Реклама / Ads
0| 8547 |28.06.2017 ЧЕРНО И БЯЛО

София е една от най-евтините столици в света

.
София е една от евтините столици в света със своето 184-то място по стандарт на живот през 2017 г. Това показва изследване на международна консултантска компания. В класацията са включени 209 града от целия свят, съобщи БТВ.
 

Според проучването най-скъпият град в света е… столицата на Ангола – Луанда заради високата инфлация на местната валута и високите цени на вносните стоки и петрола. На челни позиции в класацията са градове предимно от Европа и Азия – например Хонконг, Токио, Цюрих.

 

В проучването са включени над 200 вида стоки и услуги – храна, алкохол, облекло и наеми. София става все по-атрактивна за чужденците. Булевард „Витоша” е един от най-оживените столични булеварди, а служителите от заведения споделят, че усещат засилено присъствие на чуждестранни туристи.

 

Столицата ни привлича с нощен живот, евтин алкохол и нискотарифни самолетни билети. Експерти потвърждават, че в София е евтино. „Това е така и заради ниските заплати и ниските цени, дори в последните години не наблюдаваме инфлация”, посочва Зорница Славова от Института за пазарна икономика.

Според чуждестранните туристи животът в София е евтин, на друго мнение обаче са повечето софиянци. Експертите посочват, че, освен за развлекателен туризъм, София е магнит и за чужди инвестиции. Според проучването, градовете, които се доближават до стандарта на живот в София, са Варшава, Букурещ, Кайро, Баку, Тирана и Йоханесбург.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7171 |28.06.2017 Румен Драганов: София е пълна, морето е празно . 0| 6343 |28.06.2017 Вижте къде ще спира водата в София . 1| 6244 |27.06.2017 Калоян Паргов: Има дефицит на воля и компетентност при управлението на транспорта в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads