Четвъртък, 18 Януари 2018, 13:55
Frognews
1| 4196 |27.06.2017

Калоян Паргов: Има дефицит на воля и компетентност при управлението на транспорта в София

.
Градският транспорт в София работи без утвърдена икономическа рамка. Когато няма ясни параметри, финансовите средства се изразходват на сляпо и нерационално. Над 215 милиона отиват в градския транспорт годишно, а качеството на предлаганата услуга не отговаря на очакванията на софиянци.

Проблемите по линия №111 са емблематични, но не са изолиран случай.

 

Транспортната задача на наземния транспорт е занижена. Натоварването по основните трамвайни, тролейбусни и автобусни линии е голямо, а интервалите на движение са над допустимото. Последните коли по някои линии са в 22.30 ч., което също е извън общоприетите стандарти за градски транспорт в европейски мегаполис. Няма реалистична преценка и адекватна реакция на претоварването по отделните линии и необходимостта от единични или съчленени автобуси. Да се чакат новите автобуси и след това да направят актуални разписания е просто бягство от отговорността за решаването на проблемите. В основата на транспортната политика на общината трябва да се постави на 1-во място пътника и неговите потребности. Градският транспорт изпълнява важна социална функция и не може да се гледа на него просто като на бизнес.

 

Необходим е гъвкав и системен подход при планирането на интервалите на движение и избор на превозни средства.

 

Това, което трябва да се случи в сферата на транспорта в Столична община, е ясна икономическа рамка, която да гарантира рационално изразходване на публичните средства, актуализиране на транспортната задача на наземния транспорт, съобразно потребностите на потребителите и цялостна преоценка на приоритетите и етапите за реализацията им.

 

Но за това трябва политическа воля и професионална компетентност. И двете са в огромен дефицит при управлението на обществения транспорт в София, за съжаление.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Паргов: Само национален консенсус ще спре агресията в училище 3| 4650 |24.06.2017 . Паргов: Столична община прикрива корпоративния интерес 1| 4855 |22.06.2017 . Калоян Паргов на 1-ви май: Гневни сме, защото бедността убива страната ни! 6| 2870 |01.05.2017 . Паргов: Предложението на Борисов към Нинова дойде по вторични канали 1| 2909 |11.04.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах