Реклама / Ads
3| 6364 |24.06.2017 НОВИНИ

Паргов: Само национален консенсус ще спре агресията в училище

.
За решаването на проблема с агресията в българските училища е необходимо съгласие и единодействие между законодателната, изпълнителната, местната власт, синдикатите, учителите и родителите. Необходим е национален консенсус. Това каза лидерът на БСП - София и заместник-председател на Комисията по образование в СОС Калоян Паргов.
 

Той откри кръгла маса на тема ”Подменените ценности и образованието – агресията и езикът на омразата”, организирана от Федерация ”Образование” и Дискусионен клуб ”Политика 21”.

 

"Децата са като бял лист, върху който родителите и учителите рисуват, каза Калоян Паргов. - И какъвто отпечатък оставят върху този лист, такъв ще бъде моделът на поведение в обществото в бъдеще. Ако оставиш децата да правят сами, каквото и където си поискат, заплахите за тях са огромни".

 

Калоян Паргов се ангажира да работи в две насоки в Комисията по образование към СОС - първата е за изграждането на специализирана общинска база за провеждане на зелени и бели училища на социално поносими цени, а втората - за осигуряване на повече средства за масов спорт на учениците, в партньорство със спортните клубове.

 

"През последните 28 години всички институции търпят критики за състоянието на образованието в момента, добави Калоян Паргов. - Базата за училищни лагери към Столична община беше разпродадена и изоставена. През годините много пъти сме обсъждали въпроса за зелените и белите училища и за практиката учители да водят групи от по 20-30 деца на планина или на море. Сега очевидно назрява отново момента да се върнем на тази тема и вече да стигнем до полезни решения. Колкото до масовия спорт в училищата, той вече е добре забравен стар факт.

 

Познат ми е опитът на някои общини от други държави на Балканите, в които отделят сериозни средства, за да плащат на спортните клубове, които да ангажират деца от училищата в различни видове тренировки. И тук никой не говори за печелене на олимпийски титли или медали. Става въпрос за масов спорт. И когато масовият спорт е добре развит, тогава неминуемо ще бъдат открити следващите големи шампиони. А за другите деца ще останат полезното влияние за оформянето на характера и хубавият спомен, че са се занимавали с някакъв спорт и го познават от близо“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7091 |23.06.2017 Радев се похвали, че поканил не само Путин, но и Тръмп . 1| 6249 |22.06.2017 Паргов: Столична община прикрива корпоративния интерес . 1| 7066 |21.06.2017 Освен самолети и кораби, държавата купува и бойни машини . 0| 5741 |20.06.2017 Самолет се разби при гасенето на пожара в Португалия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads